Antena Căutare

Medic: "Orice tânăr care consumă droguri de pe litoral ar putea muri subit!" Pachetele cu cocaină, împrăștiate pe plaje, pun în pericol turiștii

Medicul Bogdan Gheorghe de la Agenţia Naţională Antidrog avertizează că o persoană care nu a consumat deloc droguri dar încearcă stupefiante dintre cele căutate pe litoral, de puritate mare, ar putea muri subit în urma şocului.

Medicul Bogdan Gheorghe de la Agenţia Naţională Antidrog avertizează că o persoană care nu a consumat deloc droguri dar încearcă stupefiante dintre cele căutate pe litoral, de puritate mare, ar putea muri subit în urma şocului.

Agenţia Naţională Antidrog a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în perioada următoare cei cinci experţi ai filialei de la Constanţa vor începe o campanie de informare a turiştilor de pe litoral. Campania va consta în împărţirea de pliante şi în instruirea deţinătorilor de cluburi, a barmanilor şi a poliţiştilor locali de pe litoral. Instruirea se face în legătură cu modalitatea de identificare a unei persoane aflate în pragul supradozei sau intoxicaţiei şi cu modalităţile de acţiune ulterioară.

După constatarea unei supradoze în cazul unui consumator, persoana trebuie să fie aşezată într-o poziţie de siguranţă, după care trebuie sunat de urgenţă la 112.

Acţiunea, după cum a precizat medicul Bogdan Gheorghe, are loc în contextul apropiatelor sărbători de Paşte şi 1 Mai când pe litoral sunt aşteptaţi mulţi turişti şi se desfăşoară având în vedere situaţia din ultimele săptămâni cu drogurile aduse de valuri la mal.

Astfel, explică medicul, drogurile precum heroina sau cocaina pot activa o serie complexă de afecţiuni ce pot pune subit viaţa în pericol consumatorilor moderaţi sau a începătorilor.

În acest context, medicul avertizează că o persoană care ar consuma droguri de puritate de peste 90 la sută, cum sunt cele aduse de valurile mării în această perioadă, ar putea muri subit, organismul său nefiind apt de a face faţă unui asemenea şoc.

Paște 2019. Program Târguri de Paște în București și în țară... A început invazia! 30 de persoane înţepate de căpuşe au ajuns la Urgenţe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x