Antena Căutare

Patru deputati au depus un proiect de lege pentru protejarea "arborilor exceptionali"

Desi nu pare, in Parlamentul Romaniei se poarta lupte pentru cauze nobile. Patru deputati si-au propus sa salveze "arborii exceptionali" din Romania. Alesii au un proiect de lege in care stabilesc ce copaci se incadreaza in aceasta categorie. Obligatoriu, arborii exceptionali trebuie sa "declanseze sentimente romantice ori patriotice".

Gorunul lui Horea, teiul lui Eminescu si stejarul din Borzesti ar putea avea mai mult decat o legenda. Patru deputati le-au dedicat o propunere legislativa.
"Scopul pentru care am propus acest proiect de lege este faptul ca arborii exceptionali si padurile virgine din Romania reprezinta cartea de vizita a noastra", a declarat unul dintre initiatorii proiectului de lege, deputatul PNL Pavel Horj.

Initiatorii legii spun ca lista copacilor exceptionali ramane deschisa. Si ne invata cum deosebim un arbore exceptional de un copac obisnuit.

"Arborii exceptionali sunt exemplare de padure ori supravietuitorii solitari ai intinselor paduri de odinioara Arborii care constituie elemente edificatoare ale peisajelor, dand viata, culoare si parfum anotimpurilor, declansand sentimente romantice ori patriotice", scrie in proiectul de lege.

Initiativa legislativa pentru conservarea arborilor exceptionali propune si un festival in care cel mai frumos exemplar sa fie incoronat.

FOTO: zileleeminescu.botosani.ro

Violenta domestica a facut 800 de victime in Romania, in ultimii sapte ani... Are trei telefoane mobile, un mp3 player si castiga 500 de lei pe zi! E doar un cersetor din Arad...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x