Căutare Live

Peste 127.000 de romani isi serbeaza ONOMASTICA de Sfantul Ilie

Astazi, peste 127.000 de romani, in majoritate barbati, isi sarbatoresc onomastica de Sfantul Prooroc Ilie. Acesta este cinstit de crestini ca aducator de ploi, dar si ca divinitate populara a Soarelui si a Focului.

Potrivit statisticilor Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerul Afacerilor Externe (MAI), intre cei 127.370 de romani sarbatoriti de Sfantul Ilie, 111.685 sunt barbati, iar 15.685, femei. Majoritatea romanilor care isi sarbatoresc onomastica, respectiv 105.819, poarta numele de Ilie, alti 3.304 - Iliuta, iar 2.187- Lica.

De asemenea, alte 275 de persoane se numesc Eliade, 84 - Ilies, 15 - Ilius, iar una - Iliev. Dintre femeile care isi sarbatoresc onomastica de Sfantul Ilie, 14.750 se numesc Ilinca, 839 - Eliana, iar 96 - Ilia.

Sfantul Ilie este cinstit de crestini ca aducator de ploi, dupa ce, prin rugaciunea sa, a salvat de la moarte poporul din Israel, dupa trei ani si jumatate de seceta, dar si ca divinitate populara a Soarelui si a focului, atestata prin numeroase traditii si datini. In ajunul acestei zile, fetele se duceau noaptea pe ogoarele semanate cu canepa, se dezbracau si, goale, se tavaleau prin cultura, apoi se imbracau si se intorceau acasa.

Foto: Intact Images

Minerii din Valea Jiului au renuntat la protest si au iesit la suprafata... Bistrita: Zeci de nuntasi, inclusiv mirele, transportati la spital in urma unei toxiinfectii alimentare...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri