Antena Căutare

Peste 5.900 de scoli ar putea fi inchise in acest an

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a precizat ca peste 5.900 de scoli nu au obtinut inca autorizatia de functionare.

Situatia exacta se va cunoaste in prima zi de scoala, pe 13 septembrie, insa ministrul spune ca toate scolile care nu au obtinut inca autorizatia sanitara si au posibilitatea de a-si muta elevii la alte institutii vor fi inchise.

Pana acum, peste 5.900 din cele 21.131 de scoli din Romania nu si-au obtinut autorizatia sanitara. Aproximativ 10.000 de angajati din sistemul educational au fost disponibilizati de la 1 septembrie, a mai declarat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

In ceea ce priveste patrimoniul, cladirile scolilor care vor fi comasate si desfiintare, acesta a spus ca va astepta din partea colectivitatilor locale cereri pentru aceste spatii si le va rezolva.

Daniel Funeriu a adaugat ca noul an scolar este unul din cele mai bine pregatite din ultimii ani, aratand ca numarul cadrelor didactice titulare a crescut cu 4.000, in schimb a fost redus numarul celor necalificati si al normelor ocupate de profesori pensionari.

De asemenea, ministrul a spus ca aproximativ 18 milioane de lei vor fi repartizate pentru rechizite scolare si manuale.

Tot in sprijinul elevilor se va derula si programul "Bani de liceu", prin care 125.ooo de elevi vor primi cate 180 de lei lunar pentru a merge la scoala.

Mures: Descinderi la 20 de locuinte - 22 de suspecti retinuti... VIDEO! CTP: Tot felul de insi au defilat in catuse prin fata natiei, iar acum sunt liberi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x