Ei sunt românii care beneficiază de o nouă creștere a salariilor. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Toamna aduce vești bune pentru unii dintre români, întrucât vor beneficia de salarii majorate, întrucât președintele Klaus Iohannis a promulgat legea ce prevede eliminarea plafonului de 30 la sută pentru sporurile oferite angajaților din sistemul sanitar. 

Ei sunt românii care beneficiază de o nouă creștere a salariilor. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Astfel, după ce această lege a fost adoptată, angajații din sistemul sanitar vor încasa mai mulți bani din sporurile existente.

"Prevederea privind eliminarea limitei sporurilor oferă tuturor unităților sanitare posibilitatea de a declanșa negocierile cu sindicatele afiliate la cele două federații reprezentative la nivel de sector sanitar pentru a crește sporurile existente la nivelul maxim și de a acorda toate sporurile corespunzătoare noilor condiții de muncă (inclusiv cel pentru activitățile de combatere a epidemiei - sporul prevăzut de punctele 1 sau 9 de la lit. A din anexa nr. 2 la Regulamentul de sporuri)", arată reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară, cei care au inițiat această modificare legislativă.

Orban, întrebat de ce s-a amânat creşterea salariilor profesorilor: Când îţi scad venituri... e ca într-o familie. Dacă îţi scad veniturile şi abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ţi bei banii la cârciumă

De asemenea, reprezentanții Solidaritatea Sanitară subliniază, însă, că această prevedere legală "creează posibilitatea creșterii sporurilor din Regulamentul de sporuri peste limita minimă (acesta este nivelul până la care federația a reușit să intervină în mod eficient în actualul cadru legal), nu obligația acordării lor", potrivit HotNews.ro.

Ei adaugă că "deoarece acordarea sporurilor pentru condiții de muncă (în special cele pentru condiții de muncă deosebit de periculoase) din Regulamentul de sporuri, între nivelul minim și cel maxim, se stabilesc prin negociere cu sindicatele (din unitate) afiliate la cele două federații reprezentative, transformarea posibilității în realitate depinde de declanșarea și rezultatul acestor negocieri".

Guvernul va da o grea lovitură cadrelor didactice, dacă nu se vor majora salariile din 1 septembrie. Educaţia nu este “cârciuma” sistemului bugetar!

Salariile cadrelor medicale, dublate sau chiar triplate în 2018

Reamintim că salariile angajaților din sistemul sanitar au crescut spectaculos, mai exact s-au dublat sau chiar s-au triplat în unele cazuri, în primăvara anului 2018, odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării. Prin noua lege a salarizării, sporurile angajaților din sistem fuseseră, însă, plafonate la maximum 30% din salariu.

Ultimele știri