Live acumSerial: Adela (r)
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Politistii fura cot la cot cu hotii de carburanti: 64 de tone de benzina si motorina, lipsa la MAI!

Ministrul de Interne Traian Igas a cerut un control la mai multe institutii din subordinea sa. Igas spune ca, in urma mai multor verificari, s-a constatat lipsa a peste 40 de tone de benzina si 24 tone de motorina.

Verificarile din cadrul MAI au fost efectuate in perioada 14-18 noiembrie. Au fost verificate stocurile de carburanti, modul de tinere a activitatii contabile, precum si a executarii inventarierii carburantilor in cadrul unitatilor ministerului.

In cadrul controlului s-a constatat o lipsa de 24,3 tone de benzina si 8 tone de motorina la IPJ Tulcea. Pentru lipsa constatata, ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a ordonat Directiei de Control din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane efectuarea cercetarii in vederea stabilirii faptelor ce au condus la prejudicierea patrimoniului IPJ Tulcea.

In plus, s-au constatat lipsuri de 13,34 tone benzina si 3,5 tone motorina la IPJ Arad, 0,9 tone benzina si 9,16 tone motorina la ISU Sibiu, 2 tone benzina si 3,76 tone motorina la ISU Brasov si 0,8 tone benzina la IPF Timis, lipsa aflata in cercetare de catre organele unitatii.

S-au constatat deficiente si in tinerea si inregistrarea in contabilitate a cantitatii de carburanti, in modul de executare a inventarierilor lunare, precum si a modului de depozitare a carburantilor.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Recomandari