Antena Căutare

Porcul de Craciun se poate cumpara si in rate

Multi dintre romani au auns sa-si cumpere in rate carnea pentru masa de sarbatori. Pentru un porc de 100 de kilograme, platit in trei luni, spre exemplu, rata ajunge la 400 de lei. Rezervarile se fac inca din vara, iar taranii accepta negocierea pretului pentru a-si vinde cat mai repede animalele.

La poarta familiei Nicu din comuna ilfoveana Peris bat zilnic clientii dornici sa-si rezerve porcul pentru Craciun. Pretul animalului se negociaza cu fiecare client si porneste de la 12 lei pe kilogram.

Mai bine de jumatate dintre porcii familiei Nicu sunt demult rezervati, iar cine nu are toti banii odata, poate cumpara si in rate. “Imi da omul pe fiecare luna cat are si cum poate. Vine in vara, imi arvuneste si hotaram: Mariana, iti dau in decembrie doua-trei milioane si-ti dau si-n ianuarie, si-n februarie, si-n martie la pensie sau la salariu”, spune Mariana Nicu, crescatoare de purcei .

Cine cumpara un porc de 120 de kilograme, in trei rate, trebuie sa plateasca mai putin de 500 de lei pe luna.

La Brasov, porcul se vinde cu opt lei kilogramul in viu. Tot in rate il dau si crescatorii de la munte.

EXCLUSIV! Romanii, primitori chiar si cand nu trebuie: Cat de usor le este hotilor sa pofteasca in case... Reportaj cu camera ascunsa: Pietele sunt pline de cadouri contrafacute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x