Antena Căutare

Pregătiţi de iarnă? Pârtiile din Braşov se deschid la început de noiembrie

Instalaţiile de înzăpezire artificială sunt pregătite pentru a fi pornite, iar autorităţile estimează că se va putea schia chiar de la începutul lunii decembrie. 

Instalaţiile de înzăpezire artificială sunt pregătite pentru a fi pornite, iar autorităţile estimează că se va putea schia chiar de la începutul lunii decembrie.

Având în vedere că la începutul lunii viitoare, meteorologii au anunţat temperaturi negative la munte, municipalitatea braşoveană ia în calcul că după 1 noiembrie să pornească instalaţiile de producere a zăpezii artificiale.

De altfel, potrivit administratorului public al Braşovului, Miklos Gantz, în această perioadă se fac ultimele intervenţii pe domeniul schiabil, iar în 30 de zile, dacă temperaturile vor scădea sub minus 4 grade Celsius, se vor putea porni instalaţiile de producere a zăpezii artificiale.

„Avem 20 de lăncii, 10 tunuri fixe şi 19 tunuri mobile. Procedura de înzăpezire poate dura între 5 şi 10 zile, în funcţie de temperaturile exterioare. În momentul de faţă, lacul de acumulare este plin în proporţie de 85%, iar în perioada următoare va fi supra-alimentat cu încă 10%.

Va fi suficientă apă pentru a începe înzăpezirea domeniului schiabil. De asemenea, în aceste zile se fac reviziile la pompele de apă, iar la cele cinci ratracuri mai trebuie instalate sisteme de localizare prin GPS. Sperăm să putem schia cât mai repede pe pârtiile din Poiană Braşov, cel mai probabil la începutul lunii decembrie”, a explicat Gantz, conform BZB.RO.

Scandalurile în Biserica Ortodoxă Română se ţin lanţ! Preot condamnat la un an şi opt luni de închisoare cu suspendare d... Au străbătut pământul de la un cap la altul fără probleme, dar în România au trăit un şoc. Doi turişti din Australia au ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x