Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Asia Express - Drumul Comorilor

Premierul Orban, declarații de ultim moment: "Avem trei localităţi sub supraveghere. Există posibilitatea de carantinare"

Premierul Orban anunță că autoritățile din România au sub supraveghere trei localități, unde există focare de Covid-19. Cât despre carantinare, Orban admite că potrivit legii, posibilitatea de a aplica măsuri restrictive este luată în calcul. Până acum, însă, nu au fost demarate proceduri în acest sens.

Premierul Orban, declarații despre carantinare

Hepta

Premierul Ludovic Orban a declarat că legea oferă posibilitatea carantinării zonale, însă deocamdată nu a fost luată nicio decizie de a carantina un judeţ sau vreo localitate.

994, real sau nu? Nelu Tătaru a spus ADEVĂRUL despre cei 994 de bolnavi: "Nu sunt noi așa cum a informat GCS, o parte sunt cei deja internați"

Şeful Guvernului a adăugat că sunt, însă, sub supraveghere trei localităţi unde există cazuri de COVID-19 şi este monitorizată evoluţia cazurilor.

„Cu siguranţă, odată cu intrarea in vigoare a legii, există această posibilitate de a dispune carantina zonală, în cazul în care e o răspândire a virusului semnificativă, care nu este focar. Dacă într-o localitate, de exemplu un sat sau un cartier sau o comună sau un oraş există un număr de cazuri care depăşeşte numărul de minim 3 cazuri la mia de locuitori se poate dispune carantinarea zonală”, a afirmat Ludovic Orban marţi la finalul videoconferinţei cu prefecţii pe tema gestionării crizei sanitare de la sediul MAI.

România, la limită! Se anunță restricții la peste 1.000 de cazuri. Principalele zone vizate de carantină

Trei localități din România, sub supravegherea autorităților

Prim-ministrul a mai spus că este făcută o evaluarea în legătură cu trei localităţi care sunt supraveghere în momentul de faţă, însă nu a fost luată nicio decizie privind carantinarea.

„Nu suntem în situaţia de a carantina niciun judeţ. La ora actuală există un număr de localităţi care sunt sunt supraveghere. Încă nu e demarată procedura pentru carantinarea niciunei localităţi, dar sunt trei localităţi care sunt sub evaluare. S-a făcut o evaluare de localităţi. Deocamdată nu s-a luat nicio astfel de măsură, dar dacă vor fi multe cazuri nu vom ezita să luăm astfel de decizii”, a mai spus Orban.

Recomandari