Preot din Cluj, mesaj virulent după apariția teoriilor conspiraționiste COVID-19: ”Haideți să terminăm cu prostiile. Mulţi citesc două fraze pe Dr. Google şi sunt specialişti!”

Conspirațiile privind infecțiile cu noul coronavirus au stârnit numeroase comentarii în mediul virtual, în timp ce mii de oameni zac în spitale, încercând să învingă boala cruntă. Acum, însă, un preot din Cluj a făcut public un mesaj acid, prin care le cere celor care sunt tentaţi să creadă în conspiraţiile despre COVID-19 să renunțe la ”Dr. Google”

Preot din Cluj, mesaj virulent după apariția teoriilor conspiraționiste COVID-19: ”Haideți să terminăm cu prostiile. Mulţi citesc două fraze pe Dr. Google şi sunt specialişti!”

Preotul Bogdan Chiorean, care este medic de profesie, le cere conspiraţioniştilor "să termine cu prostiile”.

"Multe site-uri foarte accesate în România sunt despre teoriile conspiraționiste. Se încearcă sub orice formă nevaccinarea, se transmite că vaccinul ar fi făcut din fetuși avortați să atragă oprobiul publicului. Haideți să terminăm cu prostiile și să ne informăm mai bine.”, a declarat acesta, conform actualdecluj.ro. Și nu se oprește aici.

România revine la restricții. Ministrul Sănătății a dezvăluit în ce condiții se impune instituirea carantinei în anumite localități

Aflat la centrul paliativ Sfântul Nectarie încă de la deschidere (2012), preotul spune că odată cu mișcarea anti-Covid crește și numărul celor care sunt împotriva vaccinării.

”E un trend acum să nu mai crezi în nimic. Nici în Covid, nici în vaccinuri, în medici, în specialiști. Despre vaccin, păi măcar cele pentru bolile copilăriei să fie făcute, căci sunt cazuri care pot duce la complicații severe sau chiar la deces. Multe site-uri foarte accesate în România sunt despre teoriile consipraționiste. Se încearcă sub orice formă nevaccinarea, se transmite că vaccinul ar fi făcut din fetuși avortați, mai știu eu ce, ca să atragă oprobiul public. Pe lângă vaccinul pentru rujeolă, de exemplu, eu vorbesc fiindcă sunt într-un centru oncologic de vaccinul împotriva infecției HPV care provoacă cancerul de col-uterin. E unul dintre puținele vaccinuri care pot să prevină o formă de cancer. Pe cei care nu cred, i-aș invita la noi în centru să vadă la ce poate duce pe termen lung această teorie anti-vaccinare”, spune preotul.

Numărul cazurilor noi de coronavirus în România, îngrijorător! La cât a ajuns bilanțul și câte persoane au murit

”Libertatea e neprețuită. Ai libertate totală, poți citi ce îți dorești, dar haideți să fim atenți cum filtrăm anumite informații. Eu am avut și cunoștințe care au atitudinea asta cu vaccinul. De multe ori într-o familie este un caz cu un copil bolnav, iar părinții caută fel și fel de motive, uneori axându-se pe vaccin. Sunt decizii neinformate. Mai demult oamenii mergeau la medici ca la preoți: 'faceți cum știți că-i mai bine!', spuneau. Acum mulți se duc după ce citesc două-trei fraze pe Dr. Google și au impresia că sunt mari specialiști. Iar poliția aceasta conspiraționistă le oferă și un aer de superioritate, ei crezând că dețin informații pe care alții nu le cunosc. Nu mi se pare corect ca oamenii care nu au cele mai elementare noțiuni de imunologie, fiziologie să-și dea cu părerea. Eu am o teorie: dacă mă duc la mecanic cu mașina, nu îi zic ce să-mi facă la ea, că nu mă pricep. Dacă eram atât de deștept, o reparam acasă. Sunt multe legături pe care le găsești, dacă ești setat pe asta. Poți găsi legături și conspirații la tot pasul. Este un banc. Bulă e întrebat la școală care este legătura dintre electricitate și apă și răspunde: păi de fiecare dată când intru în baie, sună un telefon. Vedeți? Legături poți găsi oriunde, așa cum face și Bulă.”, a conchis părintele Chiorean.

Documentul care cutremură România. Condițiile pentru starea de urgență, îndeplinite între 1-3 august. Autoritățile așteaptă un milion de cazuri în luna septembrie

Câte persoane sunt infectate cu noul coronavirus

Numărul cazurilor de coronavirus ce au fost confirmate în România a ajuns la 38.139, conform ultimei raportări a Grupului de Comunicare Strategică, ce a precizat, ulterior, că în intervalul 2 – 20 iulie au fost confirmate 10.393 noi cazuri de infectare, iar 3.680 de persoane nu au fost la spital.

Numărul cazurilor noi de coronavirus în România, îngrijorător! La cât a ajuns bilanțul și câte persoane au murit

Până luni, 2.038 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, în România.

Parteneri
Mena Suvari, actrița din American Pie, dezvăluiri emoționante despre cea mai grea perioadă din viața sa. Ce s-a întâmplat când avea 12 ani
Mena Suvari, actrița din American Pie, a dezvăluit motivul real din spatele dependenței ei de substanțe ilegale. Actrița a trecut printr-o experiență traumatizantă la doar 12 ani și acum a vorbit despre ce impact a avut acea perioadă dificilă asupra sa.
Catine.ro
Ultimele știri