Avertisment dur! "Virusul a început să se trasmită tot mai mult în aer liber". Zonele turistice, surse de răspândire a Covid-19

Zonele turistice, precum stațiunile de pe litoral, plajele, zonele montane sau alte spații de promenadă sunt surse de răspândire a Covid-19, susține medicul Alexandru Rafila, care recomandă purtarea măștii inclusiv în aer liber, mai ales dacă locul nu permite păstrarea distanței.

Profesorul Rafila susține că zonele turistice sunt surse de răspândire a Covid-19

Hepta

„În general zonele turistice sunt niște surse posibile pentru răspândirea infecției, mai ales dacă se desfășoară un turism mai puțin organizat. Acolo era ceva mai puțin organizat. Nu erau zone de alimentație publică, hoteluri, era pur și simplu o foarte mare aglomerație în aer liber”, a spus Alexandru Rafila, potrivit Mediafax.

Citește și:

Concediile românilor, un pericol! Masca ar putea deveni obligatorie și în aer liber: „Nu trebuie să intrăm în zona măsurilor coercitive”

Masca trebuie purtată și în aer liber, recomandă profesorul Rafila

„Noi spunem că masca se folosește în spații închise sau în mijloace de transport. Dacă în aer liber este o foarte mare aglomerație, iar acea distanță minimă de un metru și jumătate în mod evident nu este respectată, atunci și spațiul acesta liber devine propice pentru transmiterea bolii. Cred că nu erau foarte multe persoane într-o astfel de situație – care ar fi utilizat masca”, a explicat medicul.

Ultimele știri