Antena Căutare

PROGRAM LAPTE și CORN 2018. REDUCERI nedorite care îi afectează pe elevi

Autoritatile spun ca bugetul nu este suficient. 

PROGRAM LAPTE ȘI CORN 2018. Schimbări nedorite care îi afectează pe elevii la care laptele și cornul ajung pe băncile lor doar în trei zile din cinci, și nu în cinci zile din cinci, cum se întâmpla până acum!

Este vorba despre județul Sălaj, unde cei aproximativ 25.000 de elevi beneficiari ai programului guvernamental "Laptele și cornul" își primesc produsele lactate în doar trei zile pe săptămâna. Autoritățile spun că bugetul nu este suficient.

Modificarea aceasta fost introdusă la începutul săptămânii trecute, după ce Consiliul Județean Sălaj a constatat că asigurând cinci porții de lapte fiecărui elev nu va reuși să se încadreze în bugetul alocat programului.

Cum explică autoritățile

”Guvernul a decis, dupa momentul demararii de catre Consiliul Judetean Salaj a licitatiilor publice de achizitie a produselor lactate si de panificatie, aprobarea unui nou program, care prevede acordarea pentru elevi a unor fructe, legume produse lactate si de panificatie, alternativ, in cadrul unui program unitar. Distributia zilnica de lapte, conform vechiului program, presupune un efort bugetar mai mare decat suma alocata, potrivit noului program. Concret, suma alocata pentru distributia zilnica de lapte nu acopera necesarul pentru anul scolar 2017-2018.

Deși există economii realizate la distribuția de fructe (care nu a mai fost realizată) și cea de produse de panificație (în urmă licitației), acestea nu pot fi utilizate pentru distribuția de produse lactate, conform legislație actuale", au precizat reprezentanții administrației județene.

Ca urmare, CJ Salaj a decis reducerea numarului de zile de distributie a produselor lactate, de la cinci, la trei. Astfel că, în celelalte doua zile, elevilor le vor fi distribuite doar produse de panificație, dat fiind faptul că nu a fost organizată nicio licitație pentru furnizarea fructelor.

sursă: portalinvatamant.ro

Polițiștii din Sibiu au deschis nouă dosare penale după ce au oprit o mașină! Cum a fost posibilă „minunea”... Vești rele pentru românii care vor o locuință! Ce se întâmplă cu programul „Prima Casă” în 2018?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x