Antena Căutare

Raed Arafat: "SMURD-ul este in alerta pentru toate zonele afectate de ninsoare"

Zapada si viscolul continua sa faca victime. Numarul celor au murit in urma furtunilor a ajuns la trei. Pe langa barbatul care a murit dupa ce a stat in masina acoperita de zapada ore in sir in zona Adunatii Copaceni, si-au mai pierdut viata o persoana care suferea de diabet din judetul Tulcea si un barbat care a murit inghetat, dupa ce a plecat pe jos din cauza ca masina i-a ramas inzapezita in zona comunei Belciugatele, judetul Calarasi.

Invitat la Observator, subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat ca serviciile medicale sunt in alerta si gata oricand sa intervina indiferent de conditiile meteo.

"Tot sistemul de urgenta este in alerta in zonele afectate. Nu este o situatie obisnuita. Trebuie sa facem eforturi suplimentare si trebuie sa avem o colaborare foarte buna cu toate institutiile pentru a ajunge la cazurile grave.


La Tulcea am avut un caz la care ambulanta nu s-a ajuns la timp din cauza conditiilor de drum. O persoana a fost injunghiata si a decedat inainte ca ambulanta sa poata ajunge la ea", a declarat dr. Raed Arafat

Si la Calarasi a fost un caz mai special. O fetita de 13 ani a nascut asistata de o moasa din sat si a fost ajutata si prin telefon de o asistenta. Mama si copilul se afla in conditii bune. Inca nu am reusit sa-i evacuam de acolo", a mai spus Arafat.

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii a adaugat ca, desi echipajele mobilizate sunt suficiente, accesul dificil face ca interventia sa fie intarziata, inclusiv in orase. Zona cu cea mai mare dificultate de acces, la ora actuala, este Ilfov-Calarasi, unde se actioneaza intens cu echipajele pentru a ajunge la cazurile in asteptare.

VIDEO! Capitala sub nameti: ninge fara oprire de mai bine de zece ore... VIDEO! Emil Boc a anuntat bilantul oficial al viscolului si ninsorilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x