Antena Căutare

Raport MAI: Peste doua milioane de romani au dat spaga in ultimul an

Peste doua milioane de romani au dat spaga in ultimul an, se arata intr-un raport intocmit de Ministerul Administratiei si Internelor. Valoarea totala estimata de raport se ridica la 1,32 miliarde de lei, adica peste 300 de milioane de euro.

Potrivit raportului MAI, 13% dintre romani au spus ca au dat mita in ultimul an. In medie, fiecare dintre cei 2,3 milioane de romani care a dat mita in ultimele 12 luni, a scos din buzunar 570 de lei.

Cele mai invocate motive sunt neincrederea in administratia centrala dar si in cea locala. Trei sferturi dintre romani considera ca nu poti reusi la noi in tara fara sa apelezi la mita.

80 % dintre respondenti considera ca administratia centrala este corupta, in vreme ce aproape 60 %dintre cei intervievati sunt de parere ca administratiile locale sunt corupte.

In ceea ce priveste nivelul de coruptie din ultimii cinci ani, 85% dintre romani considera ca in aceasta perioada coruptia a crescut, 13% cred ca nivelul ei nu s-a modificat in ultimii cinci ani.

Intr-o proportie mult mai mica, de sase %, romanii considera ca in ultimul cincinal coruptia s-a redus.

Sursa: Antena3

MApN a publicat lista cu pensiile militare recalculate. Vezi cifrele!... Doua pisici au devenit celebre dupa ce si-au descoperit pasiunea pentru borcane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x