Antena Căutare

Reportaj cu camera ascunsa: Fisele medicale pentru profesori se obtin in 15 minute, fara un control adecvat

La fiecare inceput de an scolar, cadrele didactice erau obligate sa faca teste psihologice. De anul acesta, obligatia s-a tranformat in optiune. In realitate, chiar si examenul medical este la fel de optional. Doar adeverinta este obligatorie. Un reporter de la Observator a devenit profesor in actele medicale in doar 10 minute. Fisa medicala i-a fost eliberata dupa ce i-a fost masurata tensiunea.

Reporterul a pretins ca s-a transferat de curand la o scoala din Capitala. La clinica de medicina muncii, totul a mers struna. “Eu va dau doar fisa de aptitudine cu 50 de lei si daca o sa va ceara psihologicul sau o sa aveti vreodata nevoie de el, puteti sa veniti la noi si sa-l dati si sa va dau o fisa cum ca ati sustinut si psihologicul. Cu totul o sa dureze cam un sfert de ora”, a promis medical.

Zece minute au durat analizele. Medicul nici nu s-a uitat cu atentie la buletin. Practic, controlul medical a constat in masurarea tensiunii. Reporterul Observator a cerut si testul psihologic. A bifat rapid toate raspunsurile.

“E clar ca trebuie urgent facut ceva si trebuie sa recunoastem ca si in bucuresti au fost ceva problem. Orice profesor este responsabil pentru activitatea la clasa din toate punctele de vedere cu sau fara acest test psihologic bineinteles”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Bucuresti, Marian Banu.

Trei iranieni au fost atacati in trafic de politisti falsi, in Bucuresti... Sute de romani bolnavi isi cauta salvarea in Israel si urmeaza tratamente cu celule stem...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x