Antena Căutare

Retea mondiala de traficanti de droguri, destructurata de DIICOT

O retea de traficanti de droguri de mare risc a fost destructurata de Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Patru persoane, dintre care doi cetateni arabi, sunt cercetate pentru trafic de droguri de mare risc.



Ofiterii antidrog spun ca cei trei fac parte din cea mai mare retea de traficanti de droguri la nivel mondial si sunt in legatura cu cartelurile de droguri Los Mellizos si Medellin.

Nucleul retelei de crima organizata se afla in Columbia, fiind reprezentat de catre liderii cartelului de droguri Medellin, respectiv fratii Miguel si Victor Mejia Munera ("Gemenii" sau "Los Mellizos"), se arata in comunicatul de presa.

In Romania, activitatea infractionala a fost desfasurata de catre inculpatii Nadolu Constantin, zis „Paco" si Iosef Catalin, zis „Jesi" si „Carlitos", sub coordonarea lui Victor Manuel Porto Sanchez, acestia asigurand preluarea in Romania a drogurilor de mare risc din America de Sud.

Victor Manuel Porto Sanchez zis „EL VIEJO", de nationalitate columbiana, este cercetat pentru savarsirea unor infractiuni de trafic international de droguri de mare risc si omor.

Inculpatii au participat la organizarea transportarii pe cale maritima, pe ruta Ecuador (Quayaquil) - Spania (Algeciras) - Italia (Gioia Tauro) - Romania (Portul Constanta - Agigea - Sud) a unor mari cantitati de cocaina disimulate in containere incarcate cu peste congelat.

Drogurile erau preluate printr-un import legal de marfuri, inculpatii folosind in acest scop o societate comerciala avand sediul in com. Stefanestii de Jos, judetul Ilfov, pentru importarea unor containere test, pentru a verifica reactia autoritatilor.

Dupa acest test, inculpatii au realizat un transport efectiv de cocaina, pe ruta maritima Ecuador - Romania, destinatia finala a drogurilor fiind catre beneficiari din Europa de Vest.

Pe 5.12.2007, autoritatile ecuadoriene au capturat acest transport de 364 kg. cocaina, in valoare de 22 milioane de euro, drogurile fiind disimulate in cutii cu peste congelat.

Intentia inculpatilor a fost aceea de a trafica, pe ruta America De Sud - Romania - Vestul Europei, cantitatea totala de 1.5 tone de cocaina, in valoare de 90 de milioane euro.

Astfel, au fost efectuate 7 perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetul Ilfov. Actiunea procurorilor D.I.I.C.O.T. de monitorizare a membrilor gruparii a fost realizata in mod coordonat si in cooperare cu ofiterii D.E.A. si cu autoritatile competente din Ecuador, Italia si Spania.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus retinerea pentru 24 de ore a inculpatilor Nadolu Constantin si Iosef Catalin.



Sursa: antena3.ro

Foto: Intactimages

VIDEO! Revelionul pe stil vechi... Explozie puternica intr-o locuinta din Brasov. O femeie a fost ranita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x