Căutare Live

România, între ploi torențiale și temperaturi ce depășesc 30 de grade Celsius! Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Următoarele două săptămâni vor aduce o încălzire ușoară în prima parte a intervalului, când temperaturile vor atinge 31-32 de grade Celsius, iar apoi vremea se va răci, fiind prognozate fenomene de instabilitate atmosferică după 22 iulie, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. 

Următoarele două săptămâni vor aduce o încălzire ușoară în prima parte a intervalului, când temperaturile vor atinge 31-32 de grade Celsius, iar apoi vremea se va răci, fiind prognozate fenomene de instabilitate atmosferică după 22 iulie, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

În Banat, vremea se va încălzi treptat în prima săptămână de prognoză, astfel încât maximele vor porni de la medii de 24 de grade şi vor ajunge, în week-end, la 33 de grade. În intervalul următor nu vor fi variaţii semnificative, vremea se va menţine călduroasă, cu maxime ce se vor situa, în medie, între 30 şi 32 de grade. Minimele vor urma aproape acelaşi traseu, vor creşte până în data de 23 iulie la valori de 17 - 18 grade, apoi nu vor mai avea diferenţe majore. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi mai ridicată după data de 24 iulie.

În Crişana, vremea va fi răcoroasă în primele zile din interval, cu medii ale temperaturilor maxime între 24 şi 28 de grade. În week-end acestea vor marca o creştere, astfel că vor atinge 30 - 32 de grade, caracterizând o vreme călduroasă şi se vor menţine în jurul acestor valori până la sfârşitul intervalului. Minimele vor avea valori în medie de 11 - 12 grade până în data de 20 iulie, apoi vor creşte spre 16 - 17 grade şi nu vor mai varia semnificativ. Temporar, vor fi manifestări ale instabilităţii atmosferice, mai frecvente şi pe arii mai extinse în intervalul 23 - 28 iulie.

În Transilvania, valorile termice vor creşte de la o zi la alta până în data de 22 iulie, cu medii ale maximelor ce vor porni de la 20 - 21 de grade şi vor urca spre 29 - 30 de grade, iar în a doua săptămână se vor păstra, în general, în jurul aceloraşi valori. Nopţile vor fi reci în prima săptămână, cu minime termice, în medie, între 10 şi 12 grade, după care vor marca o creştere la valori de 14 - 16 grade. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala aproape în fiecare după-amiază, dar cu precădere în intervalul 23 - 28 iulie.

În Maramureş, vremea se va încălzi treptat în prima săptămână de prognoză, astfel că mediile temperaturilor maxime vor porni de la 22 de grade şi vor ajunge la 31 de grade, iar ale minimelor vor creşte de la 10 - 12 grade până spre 14 - 16 grade. În intervalul 22 - 28 iulie nu vor mai fi schimbări majore sub aspect termic, ci doar o scădere uşoară la final. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilităţii atmosferice, cu o probabilitate mai mare în 15, 16 iulie şi, din nou, în intervalul 22 - 28 iulie.

În Moldova, vremea, răcoroasă în primele zile, cu media maximelor între 21 şi 28 de grade şi a minimelor între 11 şi 14 grade, se va încălzi treptat, astfel încât în week-end se vor atinge în medie 28 - 31 de grade, ziua, şi 15 - 17 grade, noaptea. A doua săptămână de prognoză nu va aduce schimbări semnificative sub acest aspect, iar maximele vor fi în medie de 29 - 30 de grade, în timp ce minimele ajung la 16 - 17 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în 15 şi 16 iulie, dar şi în intervalul 23 - 28 iulie.

În Dobrogea, vremea se va încălzi treptat, dar semnificativ în intervalul 15 - 24 iulie. Valorile termice vor debuta cu maxime, în medie, de 24 - 25 de grade şi vor ajunge la 30 - 31 de grade. Temperaturile minime vor creşte de la 16 până la 20 de grade, iar în intervalul 25 - 28 iulie vor avea doar variaţii uşoare în jurul aceloraşi valori. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi relativ scăzută, cele mai expuse zile fiind în intervalele 14 - 17 iulie şi 24 - 28 iulie.

În Muntenia, valorile termice vor marca o creştere semnificativă în prima săptămână de prognoză, astfel încât mediile maximelor vor urca de la 24 de grade până în jurul a 33 de grade, iar minimele de la 14 grade până spre 18 grade. A doua săptămână de prognoză va fi caracterizată de o vreme în general călduroasă. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi relativ ridicata în 15, 16 iulie şi, din nou, în intervalul 24 - 28 iulie, potrivit Agerpres.

În Oltenia, vremea va intra într-un proces de încălzire în prima parte a intervalului de prognoză, iar din 20 iulie va deveni călduroasă. În aceste condiţii, mediile regionale ale maximelor se vor situa între 26 şi 34 de grade, cu cele mai coborâte valori în 15 şi 16 iulie, iar cele ale minimelor vor fi în creştere de la 14 spre 18 grade. Vor fi manifestări specifice instabilităţii atmosferice, pe arii mai extinse în 15 iulie şi pe arii restrânse în restul timpului, cu o probabilitate mai mare de apariţie în intervalul 24 - 28 iulie.

La munte, în prima săptămână de prognoză, vremea se va încălzi treptat. Temperaturile maxime vor avea valori medii de 12 - 14 grade în primele zile şi vor ajunge la 19 - 20 de grade în week-end, în timp ce minimele vor urca de la 6 la 12 grade. În a doua săptămână se va răci uşor, dar valorile termice se vor menţine în jurul celor caracteristice perioadei. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilităţii atmosferice aproape în fiecare după-amiază, dar pe arii mai extinse în zilele de 15 şi 16 iulie.

Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) din Reading (Anglia).

1 iunie, prima zi de vară în calendar. Tradiții și obiceiuri în luna iunie. Ce trebuie să faci de „cireșar”... Tragedie în Italia: Patru români au murit într-un accident rutier produs în apropiere de Cesena...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri