O bancnotă de 10 bani emisă în 1917 de Ministerul de Finanţe al României - emisiune de urgenţă din timpul Primului Război Mondial - a stabilit recordul mondial pentru cea mai mică bancnotă, potrivit World Records Academy
În plin război mondial, în anul 1917, regele Ferdinand I a ordonat o emisiune monetară de urgență: tipărirea bancnotei de 10 bani. La vremea respectivă o găină costa 9 lei, iar 1 kilogram de pâine 50 de bani. Așadar noua bancnotă avea într-adevăr o valoare foarte mică și din acest motiv, tipărirea ei rămâne un paradox chiar și pentru specialiști, în primul rând datorită inflației prin care trecea România în anul 1917.
Dar se pare că la timp de război cei mai căutați sunt banii mici. „Muncitorii, țăranii, piețarii nu aveau nevoie de galbeni, ci de bănuți. Așa se face că regele a scos din circulație banii din aur și argint și a cerut o nouă emisiune monetară: banii de hârtie de valoare mică.”
Moneda românească măsoară 27,5 x 38 milimetri, are culorile verde şi portocaliu şi pe ea se pot observa anul de emisie şi cuvântul "Romania". Pe avers este imprimat chipul lui Ferdinand I al României (care a domnit între anii 1914 - 1927), iar pe revers, stema României.
Aceasta are, totodată, cea mai mică valoare dintre toate bancnotele emise vreodată în România.
Preşedintele Turcie trăiește într-un lux absolut! Cum arată Palatul Alb al lui Recep Tayyip Erdogan. Are 1000 de camere,... Avertizare meteo! Vremea se schimbă radical în următoarele zile!...