Restricții noi din cauza mutației coronavirusului. România suspendă zborurile spre şi dinspre Marea Britanie. Cât timp va dura?

Românii nu vor mai putea călători în Marea Britanie sau din Marea Bristanie spre România, din cauza noii tulpini de coronavirus recent descoperite. Măsura suspendării se aplică pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.12.2020 ora 19.00. Mai mult, s-a instituit carantina obligatorie pentru persoanele care sosesc în România.

România suspendă zborurile spre şi dinspre Marea Britanie, din cauza noii tulpini de coronavirus. Cât timp va dura?

Hepta

Numeroase ţări au început să-şi închidă graniţele pentru cei care vin din Regatul Unit iar România a fost printre primele state care au luat măsuri. Începând de astăzi sunt suspendate zborurile spre şi dinspre Marea Britanie şi Irlanda de Nord iar toţi cei care se întorc din zonă vor intra timp de două săptămâni în carantină.

CNSU a decis suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.12.2020 ora 19.00, cu unele excepţii, potrivit news.ro.

Restricții noi din cauza mutației virusului SARS-COV-2

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, sâmbătă, că noua tulpină a coronavirusului este cu până la 70 la sută mai transmisibilă şi a renunţat la planurile de relaxare a măsurilor pe cinci zile, relaxarea limitându-se la o zi pentru zonele care nu sunt de cel mai înalt risc. În sud-estul Angliei, inclusiv la Londra, nu va exista o relaxare, ci dimpotrivă, măsurile au fost înăsprite.

Citește și: Klaus Iohannis anunță regulile de Crăciun și de Revelion. Cum se vor desfășura sărbătorile de iarnă în plină pandemie de Covid-19

”Se aprobă introducerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea”, se arată în hotărârea CNSU, măsura urmând să se aplice începând cu data de 21 decembrie, ora 00.00.

Mai multe state europene, printre care Italia, Olanda, Belgia, au interzis zborurile din Marea Britanie.

Document. Hotărârea CNSU pentru România în ceea ce priveste suspendarea zborurilor spre şi dinspre Marea Britanie

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Citește și: Vaccinul anti-coronavirus: Când este disponibil pe piața din România și cine sunt primii vaccinați. Anunțul Președintelui României

Art.1 (1)Se aprobă introducerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în lista țărilor/zonelor/teritoriilorde risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

(2)Măsura prevăzută la alin.(1)se aplică începând cu data de 21.12.2020 ora 00.00.

Art. 2 Se aprobă suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din/cătreRomânia, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.12.2020ora 19.00, cu excepția zborurilor prevăzute la art.4 pct.2 din Anexa nr.3 la H.G.1.065din 14 decembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combatereaefectelor pandemiei de COVID -19.

Art. 3 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora", se arată în document.

Documentul poate fi consultat >>>> AICI

Ultimele știri