Antena Căutare

Românii dorm tot mai puţin. Doar unul din zece reuşeşte să doarmă șapte, opt ore pe noapte

Dormim tot mai puţin şi prost, iar acest lucru poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii. Epuizaţi de-a lungul anului, mulţi români încearcă să recupereze în vacanţă. Profită de perioada sărbătorilor ca să-şi încarce bateriile. Nu e suficient, avertizează medicii, care vin cu sfaturi pentru un somn odinitor.

Somnul la români e subiect sensibil. Doar unul din zece reuşeşte să doarmă 7-8 ore pe noapte, cât este ideal.

Te simţi obosit, te simţi irascibil. Ai vrea să dormi, nu poţi. Depinde de împrejurări. Aşa că pentru mulţi, vacanţa de sărbători a fost un prilej perfect să-şi încarce bateriile.

Însă somnul pierdut în restul anului nu se recuperează. Iar oboseala acumulată în timp duce la tulburări grave. Sistemul imunitar începe să slăbească şi poate creşte riscul de boli cardiace.

Medicii atenţionează că insomniile nu trebuie tratate după ureche pentru că ne putem face mai mult rău decât bine. Pacienţii cu insomnie devin foarte preocupaţi de această problemă şi dezvoltă stări de anxietate, oboseală marcată a doua zi, de labilităţi emoţionale şi de irascibilităţi.

Să evităm zgomot, iluminat, să evităm, înainte de culcare, cu cel puțin o oră folosirea laptopului, telefonului mobil, să avem grijă la o alimentație corespunzătoare. Să mâncăm mai puțin. Evitarea consumului de energizante, cafea, tutun.

Înainte de culcare, românii sunt cei mai avizi consumatori de tehnologie din toată europa, arată un studiu de specialitate. Peste jumătate adorm cu ochii într-un ecran de televizor, telefon sau tabletă - calea sigură către un somn agitat

Vouchere noi pentru bugetari! Ce valoare vor avea tichetele și ce categorii de cheltuieli vor putea acoperi... Alertă mondială. Pericol de război nuclear. Bogdan Chirieac: „Ar fi o catastrofă pe care nu o mai poți opri”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x