- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Se spune că zâmbetul este cel mai de preţ accesoriu al omului. Şi nu este doar apreciat, ci şi sănătos. De Ziua mondială a zâmbetului, psihologii ne încurajează să. ne bucurăm mai mult. Mai ales că studiile recente arată că românii sunt printre cei mai nefericiţi europeni.
Înţeles şi apreciat de toată lumea, zâmbetul este ca o formulă universală de salut. Ne uneşte şi ne relaxează chiar şi în cele mai dificile momente. De ziua Mondială a zâmbetului, psihologii trag un semnal de alarmă. Românii zâmbesc mult prea rar.
Dorina Stamate, psiholog: Zâmbim moderat, zâmbim în momentele în care zâmbesc oamenii de obicei, nu zâmbim tot timpul, aşa cum zâmbesc oamenii din vest
Cel mai de preţ accesoriu al omului, zâmbetul, este şi sănătos.
Un singur zâmbet poate produce acelaşi nivel de stimulare cerebrală ca 2000 de tablete de ciocolată sau ca atunci când ai primi o sumă mare de bani.
În plus, zâmbetul are şi efecte benefice asupra sănătăţii
Dorina Stamate, psiholog: Ar fi important să zâmbim cât mai des pentru că zâmbetul este cel care produce endorfine, cele care sunt responsabile cu starea noastră de bine. Deci, să zâmbim şi atunci când ne este greu să zâmbim
Doar că zâmbetul perfect vine la pachet cu o dantură sănătoasă. Un capitol la care românii sunt printre ultimii în Europa. 30% dintre conaţionali şi-au pierdut toţi dinţii naturali, de trei ori mai mulţi faţă de media europeană.
Din cauza costurilor prea mari, mulţi ajung la stomatolog prea târziu. În satele româneşti, situaţia este alarmantă. Studiile arată că românii folosesc, în medie, un tub de pastă de dinţi anual şi schimbă periuţa o dată la doi ani.
Cristian Irimia, stomatolog: Serea primează spălatul pe dinţi, însă apare nespălarea în mod constant. Mulţi nici nu ştiu ce e aia o periuţă de dinţi, nu mai vorbim despre pasta de dinţi
Pentru un zâmbet frumos, este recomandat să ajungem la medicul stomatolog o dată la şase luni.