Antena Căutare

RUSALII 2018. Ce NU ai voie sub nicio formă să faci în aceste zile de mare sărbătoare pentru a avea noroc tot anul

Rusaliile sunt prăznuite în fiecare an, la 50 de zile de la Paste, iar anul acesta le serbăm într-o zi de duminică şi luni. Este o sărbătoare extrem de importantă pentru creştinii romani. În aceste zile ne aducem aminte de ‘limbile de foc’ pogorâte peste Apostoli.

Rusaliile sunt prăznuite în fiecare an, la 50 de zile de la Paste, iar anul acesta le serbăm într-o zi de duminică şi luni. Este o sărbătoare extrem de importantă pentru creştinii romani. În aceste zile ne aducem aminte de ‘limbile de foc’ pogorâte peste Apostoli.

Rusalii 2018. După slujba de duminică, preotul şi credincioşii merg pe câmp. Acolo are loc Sfeştania, adică sfinţirea mică a apei. Se stropesc semănaturile câmpului cu aghiazma şi tot credincioşii.

„Rusaliile” sunt nişte spirite rele (iele, zâne). Se mai spune despre Rusalii că sunt fiicele lui „Rusalim împărat”, acesta din urmă fiiind o personificare a cetăţii Ierusalim.

Rusaliile stau pe pământ o lună şi nu pot fi văzute de oameni. Pe unde trec lasa în urma boli şi necazuri. Sunt îmbrăcate în alb şi dansează în văzduh. Cauta locuri neumblate.

Unde păşesc ele, locul devine ars şi neroditor. Oamenii îşi pun pelin şi usturoi în casă pentru a se feri de ele. Pun frunze de pelin în toate băuturile, mai puţin apă.

Pe lângă multitudinea de tradiţii şi obiceiuri, de Rusalii întâlnim şi o serie de superstiţii, dintre acestea câteva mai cunoscute, sunt următoarele:

În zilele de Rusalii nu e bine să mergi la câmp, pentru că Ielele te pot prinde şi pedepsi;

De Rusalii nu se intră în vie, nu se merge în locuri pustii, pe lângă păduri sau fântâni fiindcă te poţi întâlni cu spiritele rele;

Cine lucrează în ziua de Rusalii va fi pedepsit de puterea Ielelor, deoarece nu cinsteşte şi preţuieşte cum se cuvine ziua;

De la Rusalii timp de 9 săptămâni nu se vor mai culege ierburi de leac;

În ziua de Rusalii nu e bine să te cerţi cu alţii fiindcă vei fi “luat din Rusalii”.

Ministerul Educației a confirmat: se închid școli! Care sunt unitățile de învățământ vizate!... ULTIMA ORĂ. Anunțul despre TRUPURILE NEÎNSUFLEȚITE ale românilor pieriți în ACCIDENTUL DIN UNGARIA: „Au fost luate și......

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Horoscopul săptămânii 5 decembrie – 11 decembrie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 5 decembrie – 11 decembrie 2022 aduce griji pe plan financiar pentru...
Horoscopul zilei de 6 decembrie 2022. Taurii își vor cumpăra o casă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 decembrie 2022 spune că Taurii își vor cumpăra o casă. Nativii acestei...
Parteneri
Fursecuri Linzer. Rețetă de fursecuri umplute cu gem
Catine.ro
Ultimele știri
x