Antena Căutare

S-a stins familia comunistă! A murit Ion Ceaușescu, fratele lui Nicolae Ceaușescu. Cu ce se ocupa acesta

Fratele mai mic al dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu s-a stins din viață duminică dimineață la vârsta de 88 de ani.

S-a stins familia comunistă! A murit Ion Ceaușescu, fratele lui Nicolae Ceaușescu. Cu ce se ocupa acesta Galerie
S-a stins familia comunistă! A murit Ion Ceaușescu, fratele lui Nicolae Ceaușescu. Cu ce se ocupa acesta

A fost inginer agronom și o persoană retrasă lumii publice, în ciuda influenței pe care o avea fratele său mai mare.

„Cinci din cei șapte băieți vor pleca în capitală și la Pitești, cei doi rămași angajându-se la muncă în sat."

Ion a avut o copilărie liniștită. Datorită diferenței mare de vărstă nu l-a avut în preajmă pe fratele său mai mare cu 14 ani, Nicolae Ceaușescu. Acesta din urmă era plecat la București, potrivit Historia.ro.

Ion Ceaușescu, în 1939 s-a înscris la școala elementară, terminând șapte clase în anul 1948, datorită unei întreruperi de doi ani. Urmând exemplul a patru frați mai mari și a multor alți tineri din epocă, acesta va părăsi satul natal.

Ajuns în capitală își continuă studiile și se înscrie din anul 1949 la o Școală Medie din București, apoi intră în organizația U.T.M unde a fost secretar de grupă, membru în comitetul U.T.M. pe școală și membru în Biroul Regional București. Școala medie a absolvit-o în 1953.

Începând din anul 1957, a urmat cursurile Facultății de Agronomie din Bucureșt, pe care a absolvit-o în anul 1961, obținând diploma de inginer agronom. În timpul studiilor a lucrat la Combinatul Agro-Alimentar “30 Decembrie” ca muncitor calificat. În acest combinat își întâlnește viitoarea soție, pe Ienciu Maria, de profesie tehnician veterinar.

Cei doi au avut un copil pe Nicolae.

Tatăl fetei, Ienciu Alexandru de profesie tehnician agronom, era director al combinatul la care lucrau cei doi și afiliat P.M.R. Pentru că a avut o origine sănătoasă și un frate influent, acesta a urcat ușor în ierarhie fiind promovat șef de secție și inginer șef adjunct. Din anul 1960 a fost confirmat membru al Partidului Muncitoresc Român.

În dosarul său Ion Ceaușescu este elogiat, fiind descris ca un bun organizator, un sprijin pentru tovarășii cu care lucra și din acest motiv era “stimat și respectat” de aceștia. Datorită rezultatelor a fost decorat cu Ordinul Muncii clasa a III-a, potrivit Historia.ro.

L-a enervat rău! Răspunul care te va șoca: Ce ar face Dan Negru cu 100 de euro? "Ăla zgarcitu' pe care-l știi de mi... De la 1 iunie se deschid terasele și cafenelele! Care vor fi prețurile pentru clienți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x