Unele dintre cele mai bune mâncăruri se fac în Harghita! Nu trece săptămâna fără un festival culinar. La cel din satul Lupeni, de pildă, au fost sute de oameni care au plecat acasă sătui şi fericiţi.
Au mâncat jumări, cârnaţi, tocăniţe şi mâncăruri ungureşti, de exemplu, sânge prăjit cu ceapă!
Festivalul a fost, de fapt, un concurs între bucătari, dar cei mai câștigați au fost, de sigur, cei care au gustat bunătățile.
Sângele prăjit cu ceapă se prepară de obicei de pomana porcului.
Ingrediente:
· 700-800 g sânge de porc fiert în zeama condimentată
· 4-5 cepe albe mijlocii tăiate mărunt
· 2 linguri de untură
· condimente: sare, piper măcinat
Mod de preparare:
Tăiem sângele şi îl punem în apa care fierbe. Trebuie fiert până se face mare şi la mijloc, circa 30 de minute. Punem în untura topită ceapa tăiată în bucăţi uniforme şi le călim cu puţină apă, sub capac. Adăugăm sângele feliat mărunt, îl condimentăm, punem puțină apă şi le gătim împreună.
Trebuie să avem grijă ca mâncarea să aibă zeamă şi să nu fie seacă. Se serveşte cu pâine şi cu murături.
Sursă rețetă: agriculturae.ro
Noua strategie de siguranţă rutieră adoptată de Guvern. Șoferii implicați în accidente vor fi obligați să meargă la psih... INTERVIU ÎN EXCLUSIVITATE: Cătălin Botezatu vorbește, cu lacrimi în ochi, despre salvarea tinerilor din clubul Bamboo...