Antena Căutare

Sărbătoare importantă pentru români! Mii de credincioși s-au închinat la moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia

Mii de credincioși s-au închinat, luni, la moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia de la Mănăstirea Curtea de Argeș, prăznuită în fiecare an la data de 7 decembrie.

Sfânta Muceniţă Filofteia

Mii de credincioși s-au închinat, luni, la moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia de la Mănăstirea Curtea de Argeș, prăznuită în fiecare an la data de 7 decembrie.

Oamenii au așteptat la rând ore întregi pentru a ajunge la racla cu moaștele Sfintei Filofteia depusă în fața Catedralei Arhiepiscopale, după care au luat apă sfințită din butoaiele așezate în curtea mănăstirii.

Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului.

Programul sărbătorilor de la Curtea de Argeș a început în seara precedentă, când s-a desfășurat procesiunea cu moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia, între Paraclisul Arhiepiscopal și Catedrala Arhiepiscopală, ctitorie a domnitorului Neagoe Basarab. După slujba Vecerniei, ținută în fața Catedralei Arhiepiscopale, credincioșii s-au închinat la moaștele sfintei, apoi au primit ceai cald, cozonac și covrigi, oferite de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Racla cu moaştele Sfintei Filofteia din biserica episcopală de la Curtea de Argeş

Sfânta Muceniță Filofteia a trăit în secolul al XIII-lea, în sudul Dunării, în orașul Târnovo. Nu se știe cu exactitate dacă provenea din neam de români sau de bulgari. A fost martirizată la doar 12 ani, fiind ucisă de tatăl său, care s-a supărat că le dădea mâncare sărmanilor.

Moaștele sale se află la Curtea de Argeș de la sfârșitul secolului al XIV-lea. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 1950 a decis generalizarea cultului Sfintei Filofteia de la Argeș, pomenită pe 7 decembrie.

Sursa: agerpres.ro

Pe 31 decembrie, ANAF demarează operațiunea "Revelion 2016"! Zeci de localuri din toată ţara vor fi verificate... Veşti bune pentru părinţi! Concediul paternal se prelungeşte de la cinci la zece zile lucrătoare...
Zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrele vorbesc despre trei zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Acești nativi se vor bucura...
Horoscopul zilei de 28 mai 2023. Gemenii trebuie să fie atenți la sănătatea lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 mai 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor ar trebui să fie mult mai...
Parteneri
Cofeina pentru ten. Ce beneficii are și cum se folosește
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x