Antena Căutare

SCANDAL URIAȘ pe tema alimentelor congelate! Au fost retrase de la vânzare din mai multe produse. Pericolul pe care l-ar reprezenta

Scandalul alimentelor congelate în cazul cărora există riscul de a fi fost contaminate cu Listeria ia amploare, mai multe produse fiind retrase de la vânzare.

Scandalul alimentelor congelate în cazul cărora există riscul de a fi fost contaminate cu Listeria ia amploare, mai multe produse fiind retrase de la vânzare.

Lanţul de supermarketuri Profi a anunţat că a retras, ca măsură de precauţie, mai multe sortimente de fructe congelate, dar şi mixuri de legume.

În ultima săptămână, mai multe lanţuri de magazine au anunţat că au retras de la vânzare produse congelate, în contextul în care autorităţile europene au stabilit că legumele procesate într-o fabrică din Ungaria au început să fie contaminate cu Listeria încă din august 2016.

De obicei, bacteria listeria se transmite la oameni prin produse alimentare contaminate, lapte insuficient pasteurizat sau brânză. Însă, cel mai adesea, germenele se găsește în carnea gătită insuficient și în produsele lactate.

Consumul alimentelor contaminate cu această bacterie, Listeria monocytogenes, poate provoca o infecție severă, numită listerioză. În unele cazuri, germenul a fost transmis prin contact direct cu alte persoane infectate sau animale.

Listerioza reprezintă un pericol major pentru femeile însărcinate și pentru făt, provocând, în numeroase cazuri, nașterea prematură, avortul sau nașterea unui copil mort.

Oamenii cu un sistem imunitar slăbit au, de asemenea, un risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii. Printre aceste cazuri se numără persoanele care suferă de cancer sau SIDA, dar și persoane în vârstă.

Sursă video: Antena 3.

Imagini revoltătoare la Bicaz! Lacul Izvorul Muntelui, plin de GUNOAIELE din curțile localnicilor... Stai la bloc? Schimbarea pe care toţi proprietarii trebuie să o ştie. Amenzile sunt uriaşe!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x