Antena Căutare

Schimbare RADICALĂ în ÎNVĂTĂMÂNT! Ce se va întâmpla cu elevii care vor susţine examenul de bacalaureat în acest an! Anunţ de ULTIMĂ ORĂ

Candidaţii din promoţiile anterioare care au susţinut cel puţin de două ori bacalaureatul şi care se prezintă la toate probele examenului în acest an vor achita suma de 240 de lei, precizează o notă a Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice publicată pe site-ul ISMB.

Candidaţii din promoţiile anterioare care au susţinut cel puţin de două ori bacalaureatul şi care se prezintă la toate probele examenului în acest an vor achita suma de 240 de lei, precizează o notă a Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice publicată pe site-ul ISMB.

"În celelalte cazuri, stabilirea sumei de plată pentru candidaţii din promoţiile anterioare, care au susţinut în sesiunile anterioare de cel puţin două ori examenul de bacalaureat se face diferenţiat, în funcţie de numărul probelor pe care le susţine candidatul, luându-se în calcul toate cheltuielile necesare examinării fiecărui candidat. Absolvenţii unităţilor de învăţământ preuniversitar autorizate să funcţioneze provizoriu sunt repartizaţi de către inspectoratele şcolare judeţene în centre de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale şi/sau centre de examen organizate în unităţi de învăţământ preuniversitar acreditate pentru nivelul de învăţământ liceal, indiferent de filiera, profilul/ specializare, respectiv domeniul de pregătire", precizează sursa citată.

Absolvenţii învăţământului liceal, filierele tehnologică şi vocaţională, care au susţinut în sesiunile anterioare de cel puţin două ori examenului de certificare a calificării şi care se prezintă la examen vor achita o taxă de 50 de lei.

În cazul celorlalte examene de certificare a calificării profesionale/ de atestare a competenţelor profesionale taxele de examen se stabilesc, după caz, de inspectoratul şcolar sau la nivelul centrului de examen, în conformitate cu metodologiile în vigoare.

Absolvenţii de liceu se vor putea înscrie la prima sesiune a examenului de bacalaureat între 25 şi 29 mai şi vor încheia cursurile în 29 mai. Prima sesiune de bacalaureat va începe pe 8 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Sursa: Agerpres

El e Dan, un elev de liceu care a cucerit lumea filmului de la Cannes! Are doar 17 ani, dar i-a UIMIT pe toți cu filmul ... INFORMAȚIE DE ULTIMĂ ORĂ! Ce se întâmplă cu site-urile din România! Decizia se aplică de la 3 iunie 2015...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x