Antena Căutare

Schimbări majore în sistemul de asigurări de sănătate! Mai multe consultații gratuite pentru români

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi noul Contract-Cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016 - 2017.

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi noul Contract-Cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016 - 2017.

Printre măsurile prevăzute, se numără consultaţiile stomatologice pentru minori decontate de CNAS, o dată la şase luni, şi decontarea analizelor de tip RMN la sân, scrie agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, hotărârea aprobată de Executiv va intra în vigoare la data de 1 iulie.

* Pentru medicina dentară, printre măsurile prevăzute de noul Contract-Cadru se numără aceea că minorilor li se vor putea acorda consultaţii decontate de CNAS o dată la şase luni, faţă de o dată la 12 luni în prezent, şi se introduce un nou serviciu decontat - obturaţia dintelui după tratamentul afecţiunilor pulpare sau al gangrenei.

* În ceea ce priveşte asistenţa medicală ambulatorie paraclinică:

- se introduce printre serviciile decontate efectuarea de RMN de sâni cu sau fără substanţă de contrast;

- se renunţă la decontarea examenului fungic de urină, considerat de specialişti ca irelevant pentru patologia pacientului;

- se revizuiesc reglementările referitoare la situaţiile în care casa de asigurări de sănătate sesizează neconcordanţe între investigaţiile medicale efectuate şi cantitatea de reactivi achiziţionaţi de laboratoarele de analize medicale.

"Se reglementează acordarea gratuită a avizelor epidemiologice pentru re (intrarea) în colectivitate şi a adeverinţelor medicale pentru preşcolari şi elevi, situaţiile în care asiguraţii se pot transfera de pe o listă de pacienţi pe lista altui medic de familie mai devreme de o dată la şase luni se completează cu cazurile în care domiciliul asiguratului se schimbă dintr-o localitate în alta, asiguratul este în arest preventiv, execută o pedeapsă privativă de libertate, precum şi la încetarea stării respective", spune Guvernul.

Potrivit noului Contract-Cadru, asiguraţilor li se vor putea acorda două noi proteze decontate din bugetul CNAS:

* proteza modulară de gambă cu manşon de silicon

* proteza de deget funcţională simplă (pentru copiii cu malformaţii congenitale având vârsta peste trei ani).

De vinerea aceasta, românii merg cu trenul în Grecia! Ce rută a stabilit CFR și cât costă un bilet... Zile de FOC! Atenţionare de caniculă în România! Prognoza meteo pentru acest weekend...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x