Live acum
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

Vacanță prelungită pentru sute de elevi. Când se va face recuperarea cursurilor suspendate

Elevii din învăţământul preuniversitar şi copiii de grădiniţă intră vineri, după terminarea cursurilor, în vacanţa intersemestrială, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Cursurile semestrului al doilea vor începe luni, 11 februarie. În schimb, pentru elevii care învață în școlile închise din cauza epidemiei de gripă, vacanța a început deja, urmând ca ei să recupereze orele pierdute.

Elevii din învăţământul preuniversitar şi copiii de grădiniţă intră vineri, după terminarea cursurilor, în vacanţa intersemestrială, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Cursurile semestrului al doilea vor începe luni, 11 februarie. În schimb, pentru elevii care învață în școlile închise din cauza epidemiei de gripă, vacanța a început deja, urmând ca ei să recupereze orele pierdute.

Următoarea vacanţă, cea de primăvară, este în perioada 20 aprilie - 5 mai, iar vacanţa de vară între 15 iunie şi 15 septembrie. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai, iar pentru clasa a VIII-a - în data de 7 iunie.

În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei şi al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor şcolare.

Recuperarea cursurilor suspendate ca urmare a unor situaţii obiective de urgenţă (intemperii, epidemii, calamităţi naturale) nu se poate face în perioada vacanţelor şcolare, urmând ca Inspectoratele Școlare să stabilească în ce mod se vor recupera, în semestrul al doilea, orele pierdute de elevii care au stat acasă.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro