Antena Căutare

Se va construi primul zgârie-nori în România. Unde va fi construit și ce înălțime va avea

Un proiect de amploare se anunță în România. Se va construi primul zgârie-nori. Un afacerist a obținut deja certificatul de urbanism pentru construirea acestuia.

colaj zgârie-nori, muncitori în construcții care privesc progresul lucrărilor Galerie
Un om de afaceri este hotărât să construiască primul zgârie-nori din România | Shutterstock

În România va fi ridicat primul zgârie-nori. Un om de afaceri a obținut certificatul de urbanism pentru construirea clădirii. Proiectul este de amploare și încă nu s-a oferit un termen pentru finalizarea lucrărilor.

Citește și: Cât a ajuns să coste construcția unei case în 2024. Subiectul a devenit foarte popular în mediul online

Se va construi primul zgârie-nori în România. Unde va fi construit și ce înălțime va avea

Ștefan Cherchiu este omul de afaceri care dorește să ridice primul zgârie-nori din România. Proiectul propus de acesta este foarte îndrăzneț. El deține și Casa Noastră, și brandul de tâmplărie PVC, conform unei surse.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Doi muncitori au fost arestați după ce au încercat să facă o „scurtătură” cu excavatorul prin Marele Zid Chinezesc

Omul de afaceri dorește să construiască un zgârie-nori chiar în centrul orașului Craiova. Clădirea ar urma să aibă o înălțme de 115 metri. Acesta va funcționa ca hotel și va avea 27 de etaje. De asemenea, se va construi și o seră, dar și o parcare subterană pe cinci niveluri.

Citește și: În timpul unor săpături, câțiva muncitori au descoperit un lucru care i-a speriat. Ce au scos din pământ, de la adâncime mare

Noul hotel va fi amplasat pe strada Ștefan cel Mare, lângă Hotelul Ramada din centrul Craiovei. Totodată, va avea ieșire și către strada Păltiniș.

Citește și: Robert De Niro își deschide un hotel de lux pe litoralul Mării Negre. Unde a ales să îmbine extravaganța și experiențele culinare

Conform sursei menționate anterior, suprafața totală a clădirii va avea 2,579 metri pătrați. Pe lângă hotelul zgârie-nori, va fi construită și o clădire de birouri.

Citește și: Cât te costă să petreci minivacanța de Paște la hotelul deținut de Gigă Hagi sau Simona Halep. Cum arată oferta

Clădirea înaltă de 115 metri va fi construită în Craiova, iar prin certificatul primit de omul de afaceri, au fost aprobate activitățile de construcție a acesteia. Adresa acestui hotel va fi strada Ștefan cel Mare, nr. 3 A. La respectiva locație s-a aflat anterior Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Regională Dolj.

Citește și: Hotelul de 5 stele pentru găini unde înaripatele ascultă muzică și au parte de facilități de top. Cât costă o singură zi de cazare

„Regimul de înălțime către strada Păltiniș se limitează la P+2 pe cel puțin 20 m din adâncimea edificabilului – conform aviz M.D.L.P.L. iar locurile de parcare se vor asigura conform R.G.U. pentru clădiri adminstrative la cele 5 subsoluri propuse.

Citește și: Patul pe care a dormit Cristiano Ronaldo, scos la licitație. Prețul de pornire este unul record

În calcul s-a luat și 20% supliment de locuri de parcare, conform R.G.U. pentru vizitatori. Accesul auto în parcarea subterană va fi asigurat din strada Ștefan Cel Mare”, este specificat în certificatul de urbanism.

Citește și: Poftiți pe la noi: Poftiți în Bulgaria, 16 ianuarie 2024. Povestea uimitoare a românului care conduce un imperiu în Albena

Proiectul este unul ambițios și de amploare, însă cu siguranță va stârni interesul turiștilor autohtoni sau din străinătate.

Google a lansat un doodle nou pe 27 mai 2024. Unde e vizibil și ce eveniment marchează ilustrația... Cât e darul de nuntă în 2024. Ce sume trebuie să pună în plic invitații și nașii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 26 iulie 2024. Top 5 alimente care ne îmbunătățesc aspectul pielii
Super Neatza, 26 iulie 2024. Top 5 alimente care ne îmbunătățesc aspectul pielii Vineri, 26.07.2024, 09:11
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x