Antena Căutare

Seceta a secat Dunarea: Convoi de barje, esuat in apropiere de Calafat

Mai multe barje incarcate cu 700 de tone de floarea soarelui au ramas blocate pe Dunare, in apropiere de Calafat, din cauza nivelului scazut al fluviului. Seful Capitaniei Zonale Drobeta Turnu Severin, Mihai Ghiba, a declarat ca din cauza cotelor Dunarii, cu mult sub media multianuala pentru aceasta perioada, circulatia pe fluviu se desfasoara cu dificultate, fapt care a dus la scaderea semnificativa a traficului, informeaza Mediafax.

"In ultimele 48 de ore, doar 12 nave au trecut prin zona de jurisdictie a Capitaniei Drobeta Turnu Severin. Din cauza scaderii pronuntate a debitelor Dunarii scad si cotele, iar pragurile ingusteaza senalul navigabil. Navele incarca mai putin, consuma mai mult si inregistreaza pierderi", a explicat Ghiba.

Potrivit acestuia, la 40 de kilometri de Calafat, in aval, mai multe barje incarcate cu 700 de tone de floarea soarelui, propulsate de impingatorul "Rubiship", sub pavilion bulgaresc, au esuat in apropierea senalului navigabil, autoritatile bulgare facand, miercuri, numeroase manevre de a le readuce pe senal, dar fara rezultat.

Miercuri, debitele Dunarii la intrarea in tara erau de 2.300 mc/s, fata de media multianuala de 4.300 mc/s. In aceste conditii, cotele fluviului la Calafat erau cu 97 de centimetri mai mici fata de normal, la Bechet - cu 30 de centimetri mai mici, in timp ce la Gruia cotele erau cu jumatate de metru mai mici fata de media multianuala.

Potrivit Capitaniei Zonale Drobeta Turnu Severin praguri de nisip care ingreuneaza traficul pe fluviu sunt la Salcia, Calafat si Bechet – zona Papadia, unde se inregistreaza adancimi foarte mici.

Control total la un liceu din Resita: Accesul elevilor se va face pe baza de amprente... Incendii devastatoare in Muntii Fagaras si pe Masivul Postavarul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x