Antena Căutare

Incompetență sau rea-voință? Şefa Direcţiei de Sănătate Publică din Gorj ar fi dat informații false despre „Pacientul 1”. Tânărul este la un pas să fie externat

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică din Gorj şi-a pierdut funcţia şi are dosar penal, iar mai marii din Sănătate îi aduc reproşuri grave: nu a respectat reguli de carantină şi a dat informaţii false.

Reporterii Observator sunt în Gorj şi ne-au spus ce măsuri speciale de carantină se vor lua, abia acum, după două zile de la primul caz descoperit acolo.

Iată ce au găsit astăzi jurnaliştii în satul Prigoria: oameni care se plâng că nu i-a testat nimeni, locuri nedezinfectate, dar şi localnici care au fost izolaţi fără vreun consult medical.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„A fost isteț!”. Streinu Cercel, dezvăluire despre al treilea caz de coronavirus în România! Ce i s-a întâmplat bărbatului în Italia

Cu toate acestea, şefa DSP Gorj a fost demisă astăzi. Ministrul Sănătăţii îi reproşează că nu a respectat regulile de carantină, nu a folosit spaţiile de izolare şi a dat informaţii false despre cei afectaţi. Pentru aceleaşi greşeli s-a ales şi cu un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu.

48 de ore mai târziu, informații cheie încă lipsesc

La 48 de ore de la depistarea primului român cu coronavirus autorităţile nu au reuşit să îi identifice pe toţi cei care au intrat în contact cu pacientul infectat.

Bărbatul denumit de medici „Pacientul 1”, susţine că nu s-a întâlnit personal cu italianul venit în vizită în România. Mai mult, tânărul spune că înainte să fie depistat pozitiv a călătorit şi în Germania.

Decizie de ultim moment! Ce se întâmplă în cu familia tânărului din Gorj diagnosticat cu coronavirus. Este vorba despre un loc secret

După ce a ajuns acasă, din Germania, tânărul de 25 de ani s-a plimbat prin mai multe locuri, însă nimeni n-a putut să-i refacă traseul cu exactitate. De altfel, nici măcar n-a putut fi facută o listă cu toate persoanele care au intrat in contact cu el.

Contactat de reporterii Observtor şi cetăţeanul italian neagă o întâlnire cu acest bărbat din Gorj.

Italianul care a adus coronavirusul în România demontează declarațiile autorităților! Noile mărturii ale bărbatului schimbă tot: „Ce vânătoare? Ce petrecere? Nu mai credeți tot ce auziți!”

Persoane apropiate „pacientului 1” nu sunt în carantină

În Prigoria, satul din care este bărbatul infectat cu coronavirus, localnicii se plâng că sunt încă persoane care s-au aflat în apropierea pacientului infectat care nu sunt izolate.

Iar cei aproape 30 de oameni care sunt izolaţi teoretic în locuinţe nu ezită să iasă la poartă atunci când autorităţile le aduc de mâncare. Astăzi a ieşit chiar iubita tânărului bolnav.

„Avem costume pentru zugravi, instalatori. Nu am fost instruiți”- Ambulanțierii din Gorj, acuzații grave în scandalul coronavirusului

În carantină la domiciliu se află şi preotul satului care s-a aflat în apropierea pacientului român. Dascălul şi un alt angajat al bisericii nici măcar nu au fost căutaţi de medici. Biserica din Prigoria nu a fost nici ea dezinfectată, în ciuda faptul că românul infectat cu coronavirus a participat la slujbe.

Tânărul, la un pas să fie externat din spital

Între timp, tânărul din Gorj a fost din nou testat, iar rezultatul a ieşit negativ. Analizele vor fi repetate şi mâine, iar dacă vor fi din nou negative, înseamnă că bărbatul s-a vindecat.

Românul infectat cu coronavirus rupe tăcerea: „Nu am avut nicio treabă cu italianul. Toată lumea aberează!”

Emoții mari pentru familia Luizei Melencu! Vestea ce le-a adus tuturor lacrimi de bucurie! Foto... Inspectoratul Școlar din Bucureşti, avertisment dur pentru părinți: „Nu vor intra în clasă!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x