Nu suntem într-un restaurant de top, ci pe terasa Castelului Bethlen-Haller dinl Alba, iar pretenţiile sunt la fel de mari. Aici s-au adunat ospătari şi şefi de sală din toată ţara care si au testat abilităile profesionale. După ce au trecut un test scris şi au decantat un vin roşu şi-au arătat măiestria în servirea şi filetarea unui peşte în crustă de sare.
Cei patru concurenţi rămaşi în finală au vut apoi misiunea să pregătească scoici flambate. În doar 13 minute.
O altă probă de foc: aranjarea tacâmurilor şi paharelor pe mese. Competiţia i-a ajutat pe participanţi să capete noi cunoştinţe în domeniul ospitalier.
Îmbrăcați fără cusur, în costume la patru ace, şefi de sală şi ospătari din toată ţara s-au întrecut într-un concurs în care şi-au arătat abilităţile în comunicarea cu clinţii, servire şi perpararea unor alimente. Totul în cadrul celui mai mare consurs de ospitalitate din ţară.
Castelul Bethlen-Haller din localitatea Cetatea de Balta găzduieste vineri finala celei de-a XV-a ediții a concursului Maître d'Hotel - Trofeul „Marian Bugan". Competiția este dedicată profesioniștilor din domeniul HoReCa din toată țara, care își demonstrează măiestria în cadrul unor probe atent jurizate. Cei 80 de concurenți, șefi de sală și manageri de restaurante din toate zonele țării, au posibilitatea sa-și dovedeasca aici capacitățile profesionale în fața unui juriu de specialitate. Concurenții trebuie sa treaca de probe teoretice, dar si practice. De exemplu, vor trebui sa arate cum se aranjeaza masa, cum se servesc clientii, cum se face plating-ul, cum se decanteaza vinul corect - tot ce tine de domeniul ospitalitatii fata de clienti.