Antena Căutare

Sfântul Sinod a aprobat traducerea în mai multe limbi a slujbelor de botez şi de cununie

Sfântul Sinod a aprobat traducerea în limbile engleză, franceză, germană, italiană şi spaniolă a slujbelor de botez şi de cununie, dar şi organizarea unei parohii ortodoxe ucrainene la Bucureşti, în componenţa Vicariatului Ortodox Ucrainean din cadrul Patriarhiei Române

Sfântul Sinod a aprobat traducerea în limbile engleză, franceză, germană, italiană şi spaniolă a slujbelor de botez şi de cununie, dar şi organizarea unei parohii ortodoxe ucrainene la Bucureşti, în componenţa Vicariatului Ortodox Ucrainean din cadrul Patriarhiei Române.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a reunit în şedinţă de lucru, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în zilele de 6 şi 7 iunie 2016, în Sala Sinodală din Reşedinţa Patriarhală, se arată într-un comunicat al Patriarhiei.

Între hotărârile luate de ierarhii Sfântului Sinod se numără aprobarea iniţierii traducerii în limbile engleză, franceză, germană, italiană şi spaniolă a slujbei Sfântului Botez şi a Sfintei Cununii, în principal în folosul misiunii comunităţilor ortodoxe române din afara graniţelor ţării; organizarea unei parohii ortodoxe ucrainene la Bucureşti, în componenţa Vicariatului Ortodox Ucrainean din cadrul Patriarhiei Române; aprobarea componenţei delegaţiei Patriarhiei Române pentru a participa la Sfântul şi Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe (insula Creta - Grecia¸ 16-27 iunie 2016) şi a amendamentelor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la textele propuse pe agenda de lucru a Sinodului din Creta, pentru o mărturie comună de unitate în credinţă şi coresponsabilitate pentru viaţa şi misiunea Bisericii la nivel panortodox.

Totodată, a fost aprobată canonizarea mitropolitului Iacob Putneanul al Moldovei (1750-1760), cu ziua de sărbătorire la 15 mai şi a cuvioşilor Sila, Paisie şi Natan de la mănăstirea Sihăstria Putnei, cu ziua de sărbătorire la 16 mai.

Lovitură de teatru. Cristian Cioacă a părăsit penitenciarul pentru a-și vedea fiul!... BAC 2016. Supraveghere audio și video în sălile de examen. Ministerul Educației vine cu noutăți pentru a preveni frauda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x