Antena Căutare

6 simptome ale cancerului la femei. Află ce spun medicii despre aceste semne ale cancerului

Afla ce spun medicii despre aceste semne ale cancerului. Astazi, 1 octombrie, este ziua internationala de Lupta impotriva Cancerului de san. Iata 6 simptome de cancer la femei.

Află ce spun medicii despre aceste semne ale cancerului. Astăzi, 1 octombrie, este ziua internaţională de Luptă împotriva Cancerului de sân. Iată 6 simptome de cancer la femei.

Simptome ale cancerului la femei

1. Durere persistența a părții inferioare a spatelui (durere lombară inferioară)

Durerea lombară inferioară apare în partea de jos a spatelui. Adesea este simțită că o durere surdă. Unele femei o descriu că fiind asemănătoare durerilor din travaliu. Durerea lombară inferioară este un simptom al cancerului ovarian.

Articolul continuă după reclamă

2. Sângerare vaginală anormală

Sângerarea vaginală anormală este cel mai frecvent simptom prezent la femeile care au un cancer ginecologic. Sângerări menstruale în exces, sângerări între perioadele de ciclu menstrual și sângerări în timpul și după actul sexual, toate acestea sunt considerate a fi sângerare vaginală anormală și sunt simptome ale cancerului ginecologic. Acest simptom apare în cancerul de col cervical, în cancerul uterin și în cel ovarian.

3. Pierdere în greutate, neintenționată

Pierderea a cel puțîn 10 kilograme, atunci când nu intenționați acest lucru, ar putea fi o surpriză plăcută, dar acest lucru nu este normal. Deși greutatea unei femei ar putea să fluctueze în cursul unei luni, o pierdere în greutate de 10 kg sau mai mult trebuie neapărat anunțată medicului dumneavoastră de familie.

4. Anomalii ale vulvei sau vaginului

Atunci când apar anomalii ale vulvei sau vaginului, trebuie să fiți atentă dacă nu sunt prezente răni, basici, modificări ale culorii pielii sau scurgeri de secreții. Femeile trebuie să își autoexamineze vulvă și vaginul cu regularitate pentru a obervă dacă apar astfel de modificări.

5. Modificări ale sânilor
În timpul autoexaminarii lunare a sânilor, obligatorie, femeile ar trebui să cerceteze dacă nu au apărut noduli, răni, inflamații, scurgeri la nivelul mameloanelor, încrețituri, roșeață sau tumefiere. Anunțați-l pe medicul dumneavoastră de familie în cazul în care a apărut orice modificare, cât mai curând posibil.

6. Durerea pelvina

Durerea pelvina se caracterizează prin durere sau o senzație de presiune mai jos de buric. Este persistența și nu poate fi pusă doar pe seama sindromului premenstrual. Durerea pelvina este asociată cu cancerul endometrial, cancerul ovarian, cancerul de col uterin, cancerul trompelor uterine și cancerul vaginal.

Sursa:sfatulmedicului.ro

CUTREMUR în România, în urmă cu puțin timp! Ce magnitudine a avut seismul... Sfânta Parascheva Pelerinaj 2018. Program și tot ce trebuie să știi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x