Antena Căutare

SMURD-ul ar putea disparea din cauza noii legi a sanatatii

Sistemul medical de urgenta ar putea fi distrus prin noua lege a sanatatii, sustine Raed Arafat. Acesta a anuntat ca demisioneaza din functia de secretar de stat daca documentul va fi votat in forma actuala. Mai exact, noua lege prevede ca SMURD aparitia mai multor servicii de urgenta private, ceea ce ar putea duce la desfiintarea SMURD.

''Proiectul Legii sanatatii distruge sistemul integrat de urgenta care rezolva cazurile foarte grave, asigura o parte din sistemul de siguranta nationala si de aparare a Romaniei impotriva dezastrelor, misiunea salvarii de vieti fiind inlocuita de competitia comerciala."


Aceasta este concluzia subsecretarului de stat in Ministerul Sanatatii care a analizat timp de 12 ore noul proiect de lege impreuna cu Comisia de Urgenta a Ministerului Sanatatii. Parerea lui Raed Arafat este impartasita si de colegii din SMURD, dar si de analistii economici.

Una dintre prevederile legii care starneste controverse spune ca periodic Ministerul Sanatatii va decide care Unitati de Primiri Urgente vor primi finanatare. Coordonatorul SMURD, Bogdan Oprita sustine ca sistemul de Urgenta trebuie sa fie public si accesibil tuturor pacientilor.

Noul proiect de lege a sanatatii este supus dezbaterii publice pana in 28 ianuarie.

sursa: Antena3

Ioan Niculae, audiat la DIICOT in dosarul privind subminarea economiei nationale... Accident teribil in Gorj: doi morti si 5 raniti grav pe DN 7...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x