Antena Căutare

Sondaj: Clasicii romani, in top!

Raspunsurile la aceste intrebari si multe alte chestiuni de interes se regasesc in rezultatele unui sondaj de opinie national fara precedent, comandat de Jurnalul National si realizat de CURS si Compania de Cercetare Sociologica si Branding (CCSB). Perioada de culegere a datelor a fost 8-20 mai 2010, sondajul fiind realizat pe un esantion de 1.408 persoane cu varsta de peste 14 ani.



De exemplu, Mihai Eminescu, ale carui poezii au aparut in colectia BPT la 20 ianuarie a.c., se afla pe primul loc in topul autorilor preferati. Urmeaza Mihail Sadoveanu, Ion Creanga, Jules Verne, Liviu Rebreanu, Sandra Brown (sic!), Alexandre Dumas, Marin Preda, I.L. Caragiale si Mircea Eliade.

Interesant si totodata amuzant este faptul ca, in top 10, pe pozitia a sasea se afla Sandra Brown, un simptom publicistic de debut al anilor '90, o promotoare a asa-zisului romantism "decoltat". Titluri precum "Texas Lucky" si "Dragoste interzisa" figureaza intre ultimele carti cumparate de fanii Sandrei Brown.
O predispozitie aparent similara ii indeamna pe romani sa se declare cititori ferventi ai ziarelor tip quality, tabloidele fiind depunctate "moral".

VEZI rezultatele complete ale sondajului in Jurnalul National

Romania, lovita de 50 de cutremure in 2010... Canicula face primele victime. Vezi prognoza meteo!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x