Antena Căutare

Sorin Apostu si omul de afaceri Calin Stoia raman in arest preventiv

Curtea de Apel Cluj a hotarat vineri ca fostul edil al municipiului, Sorin Apostu, si afaceristul Calin Stoia, judecati pentru fapte de coruptie, sa ramana in continuare in arest preventiv, informeaza Mediafax. Dupa anuntarea deciziei, avocatii celor doi au anuntat ca vor depune recurs.

Magistratii au luat in discutie, vineri, mentinerea starii de arest preventiv pentru fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu si pentru omul de afaceri Calin Stoia, judecati pentru coruptie.

Unul dintre avocatii lui Sorin Apostu, Tiberiu Ban, a declarat in fata instantei ca fostul primar ar trebui judecat in stare de libertate si ca nu mai prezinta pericol social, intrucat a demisionat din functie si nu mai poate influenta martorii din Primaria Cluj-Napoca.

De asemenea, aparatorul lui Apostu a depus o scrisoare medicala eliberata la externarea sa de la Spitalul Penitenciar Dej, care atesta ca fostul edil are probleme de sanatate.


Sorin Apostu a sustinut, intr-o scrisoare deschisa adresata locuitorilor orasului, ca dupa demisia din functie cariera sa politica si administrativa inceteaza si ca va astepta ca justitia sa isi urmeze cursul si sa isi poata dovedi nevinovatia.

Sorin Apostu, si directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia, au fost arestati preventiv in noaptea de 10 spre 11 noiembrie, de catre Curtea de Apel Cluj. Cei doi au facut recurs la masura arestarii preventive, insa instanta suprema le-a respins solicitarile. Ulterior, mandatele de arestare le-au fost prelungite.

Sorin Apostu, sotia acestuia, avocatul Monica Apostu, si oamenii de afaceri Calin Stoia si Aspazia Droniuc au fost trimisi in judecata de procurorii DNA pentru fapte de coruptie, dosarul fiind trimis spre judecare la Curtea de Apel Cluj. Conform rechizitoriului intocmit de procurorii DNA Cluj, primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, luare de mita, spalare de bani, fals si primire de foloase necuvenite.

Potrivit unor surse judiciare, din acest dosar a mai fost disjuns un dosar in care sunt cercetati, printre altii, arhitectul clujean Bogdan Petrina, Mustaffa Bekar (om de afaceri turc, asociat la KIAT SRL), Simion Muresan, asociat la Electrogrup, Marin Stancu, liderul cultivatorilor de pepeni din Dabuleni, si Ioan Ploscar, angajat al Primariei Cluj-Napoca in postul de sofer al primarului.

Cei in cauza sunt cercetati penal pentru diverse fapte de coruptie. Conform surselor citate, Bogdan Petrina, prieten cu familia Apostu, este asociat la o firma de arhitectura considerata de procurorii DNA ca firma agreata de Sorin Apostu pentru realizarea proiectelor de arhitectura la marile proiecte imobiliare din oras, stadionul Cluj Arena, constructia unor hypermaket-uri sau ansambluri imobiliare.

Potrivit surselor citate, intre cei anchetati pentru complicitate la luare de mita este si soferul lui Apostu, Ioan Ploscar. Ploscar ar fi omul trimis de primar la Mustafa Bekar, om de afaceri turc si actionar la KIAT SRL, pentru a luat mita direct in numerar. Firma lui Mustafa Bekar a castigat in ultimii doi ani, in relatia cu Primaria Cluj-Napoca si Consiliul Judetean Cluj, doua contracte pentru repararea de drumuri, unul in valoare de 140 de milioane de euro si altul in valoare de 281 milioane de lei.

foto: Intact Images

Mihai Stoica: "Steaua trebuia sa joace 4-3-3"... Sorin Oprescu a solicitat sprijinul mai multor societati pentru indepartarea turturilor de pe cladiri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x