Antena Căutare

Statul roman vrea parinti model. O palma data unui copil poate "costa" pana la 5.000 de lei!

Statul roman vrea parinti model, asa ca a modificat legea pentru protectia copilului. O palma data celui mic s-ar putea sa coste scump. Pana la 5.000 de lei. In plus, copilul va merge la cursuri de inot, spre exemplu, doar daca ambii parinti sunt de acord cu asta si daca micutul agreaza si el ideea. Si primarii pot fi amendati, daca nu iau masuri in cazul in care un copil e intr-o situatie dificila.

2006. Mariana, o copila parasita de parinti, era tinuta in cusca de bunici. Se hranea din aceeasi farfurie cu pisica. Autoritatile locale cunosteau bine cazul si nu au luat nicio masura. Azi, o astfel de poveste nu s-ar mai putea repeta. Teoretic, bunicii ar ajunge dupa gratii, iar primarul ar primi o amenda de pana la 10.000 de lei.

Legea conditioneaza si aparitia minorilor in specatacole sau reclame. De acum, parintii vor avea nevoie de autorizatie de la autoritati pentru a-si face copilul vedeta.

Chiar daca parintii sunt divortati, tot impreuna trebuie sa ia deciziile importante pentru sanatatea si educatia copilului. Fie ca vorbim despre o interventie chirurgicala, fie ca vorbim despre alegerea unui curs suplimentar - de pian, balet sau limbi straine.

Nici cadrele didactice nu vor scapa de amenzi. Pentru injurii si pedepse corporale vor plati pana la 2.500 de lei.

Amenzi de pana la 10.000 de lei vor plati si institutiile locale care nu verifica plangerile depuse sau care nu aloca fonduri din bugetul local pentru serviciile de Protectia copilului.

Parintii care isi scot copii la cersit vor fi amendati cu sume cuprinse intre 2.500 si 5.000 de lei, iar cei care pleaca la munca in strainatate fara sa anunte autoritatile si fara sa numeasca un tutore legal al copiilor vor plati intre 500 si 1.000 de lei amenda.

Pentru a fi aplicata, legea mai trebuie sa treaca si e Parlament.

foto: Hepta.ro

Ultimele pregatiri inaintea paradei de Ziua Nationala a Romaniei... Cautati lesa invizibila pentru copii? O gasiti la targul specializat in vestimentatie din Bucuresti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x