Antena Căutare

Suma exorbitantă pe care patronii de restaurante o cer pentru o ciorbă pe litoralul românesc. Reacția ministrului Turismului

Având în vedere că suntem în plin sezon estival, prețurile au crescut semnificativ pe litoral. În contextul în care la Vadu prețul pentru o ciorbă la restaurant ajunge la 57 de lei, ministrul Turismului a vorbit despre economia de vpiață care funcținează pe sistemul cererii și ofertei.

Câți bani a ajuns să coste o ciorbă pe litoral și cum explică ministrul Turismului creșterea explozivă a prețurilor | Shutterstock

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a vorbit despre cauzele pentru care au crescut foart emult prețurile pe litoral: „criză economică, perioadă post-pandemică, creșteri de prețuri la utilități”, potrivit observatornews.ro.

Ministurl a vorbit depsr evizitele sale pe litoral.

„Chiar de două ori (am fost pe Litoral - n.r.). Bine, odată am fost în ianuarie. Nu știu dacă e relevant, dar am fost. (...) Am fost prezent pe Litoral la începutul lunii iunie. Am și stat câteva zile acolo cu familia după ce am avut acea acțiune oficială. La acel moment, cel puțin, lucrurile erau în regulă. Lucrurile păreau în regulă, cel puțin din punct de vedere ale curățeniei exterioare. Tot în acel moment, cei de la Apele Române își făcuseră treaba. Au fost predate porțiunile de plajă la timp. Deci la acel moment lucrurile păreau în regulă”, spune ministrul Turismului, Daniel Cadariu.

Citește și: O româncă a comandat o ciorbă de pește la o tavernă în Grecia și a avut o surpriză de proporții când a primit nota. Cât a plătit

Articolul continuă după reclamă

Ce spune ministrul Turismului despre ciorba de 57 de lei de la Vadu

Întrebat care este părerea sa despre faptul că o cirbă la un restaurant din Vadu a ajuns să coste 57 de lei, ministrul a vorbit despre economia de piață:

Citește și: Ciorbă de fasole păstăi. Rețetă simplă și gustoasă

„Ideea de bază e următoare - suntem într-o economie de piață și ar trebui să funcționeze cererea și oferta și probabil în linii mari și funcționează. Acolo unde sunt exagerări, fie în alimentație publică sau cazare, clienții, turiștii vor reacționa. Pe de altă parte, constatăm cu toții realități internaționale - criză economică, perioadă post-pandemică, creșteri de prețuri la utilități... Nu zic neapărat că toate, dacă sunt astfel de prețuri exagerate, ar fi justificate, dar sunt și explicații pentru prețuri mai mari, cel puțin comparativ cu perioada similară a anului trecut”,

Citește și :De ce „țepe” au avut parte mai mulți români care și-au rezervat vacanțe în Grecia: „Nu mai sunt serioși”

De asemenea, ministrul a vorbit și despre situația în care un administrator de plajă a scos la închiriat cu 200 de lei fâșia de nisip din fața șezlongurilor. În acest context, ministrul a declarat că lui nu i se pare un get firesc, însă nu există măsuri legale cu privire la prețuri.

„Strict personal, nu mi se pare firesc. Am văzut și o explicație. De altfel, am înțeles că nimeni nu a achitat o astfel de sumă exorbitantă pentru așa ceva. (...) Noi nu avem măsuri legale cu privire la prețuri, nu avem competențe. Tarifele, cel puțin în acel caz, sunt de neacceptat și inițiativa acelui operator a fost total nefericită”, conchide Cadariu.

Petre Daea a explicat care este procedura pentru declararea stării de calamitate în România. Sunt trei praguri... Care sunt primele oraşe din România care au intrat din nou în scenarul galben, din cauza Covid-19. Numărul de cazuri a c...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x