- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Taxe și impozite 2019. Ce taxe și impozite noi vor plăti românii de la 1 ianuarie 2019 și ce trebuie să știe.
Taxe și impozite 2019. Începutul anului viitor va însemna și taxe și impozite noi în legislație, iar aplicarea altora se va prelungi.
Impozitele suplimentare stabilite pentru gaze, energie electrică și alte resurse naturale se vor aplica în continuare, chiar dacă ar fi trebuit să dispară la 31 decembrie 2018.
Ca și taxe noi, românii vor avea unele pentru firmele din domeniul energiei electrice și termice, pentru organizarea jocurilor de noroc și pentru taxă pe lăcomie.
Taxe și impozite 2019. Aceste măsuri sunt incluse într-o ordonanță de urgență a Guvernului, lansate în dezbatere publică săptămâna aceasta. Acestea au nevoie de aprobarea Executivului spre a fi aplicate.
Taxe și impozite 2019. Ce taxe platesc românii de la 1 ianuarie 2019
- 1. Companiile care organizează jocuri de noroc offline vor plăti, din prima zi a anului 2019, o taxă anuală de 3% din totalul taxelor de participare încasate în anul precedent. Cei care organizează jocuri de noroc online vor plăti o taxă anuală de 5% din totalul taxelor de participare încasate în anul precedent.
Firmele care își încep activitatea în timpul anului vor plăti o taxă lunară de 3% (jocuri offline) sau 5% (jocuri online) din totalul taxelor de participare încasate în luna precedentă.
- 2.Taxa pe lăcomie - De la 1 ianuarie 2019, băncilor și IFN-urilor li se va aplica o taxă progresivă pe active. Aceasta se va aplica în situația în care media trimestrială ROBOR va depăși pragul de referință de 1,5 %.
- 3. Contribuție bănească percepută de la companiile care desfășoară activități în domeniul energiei electrice și termice. Valoarea va fi de 3% din cifra de afaceri realizată de aceste firme. Această taxă se va introduce chiar de la data apariției proiectului de OUG în Monitorul Oficial.
- 4. Impozitul pe monopolul natural din sectorul energiei electrice și al gazului natural se va aplica inclusiv în anii 2019, 2020 și 2021, prevede proiectul de ordonanță de urgență, deși acesta urma să fie eliminat la 31 decembrie 2018. Se aplică operatorilor licențiați de transport de energie electrică și gaze naturale, dar și anumitor distribuitori licențiați de energie electrică și gaze naturale.
- 5. Impozitul pe veniturile din activitățile de exploatare a resurselor naturale (altele decât gazele naturale) se va prelungi până în 2021.Aceste impozite urmau să dispară la sfârșitul lui 2018, dar iată că acestea se vor aplica și în următorii trei ani pentru firmele care se ocupă de exploatare forestieră, extracția cărbunelui superior/inferior, extracția petrolului brut, extracția minereurilor feroase, extracția minereurilor de uraniu și toriu, extracția altor minereuri metalifere neferoase și alte activități extractive.
Acest proiect de ordonanță de urgență se va aplica doar cnd va fi adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial.
sursa: avocatnet.ro
Vești extrem de proaste! Bucureștenii sunt în pericol să rămână fără apă și căldură chiar înaintea sărbătorilor! Ce spun... Felicitări de Crăciun. Top 10 cele mai frumoase urări pentru cei dragi...