Antena Căutare

Eroii zilelor noastre. De la o vâstă fragedă, copiii învață să acorde primul ajutor persoanelor aflate la un pas de moarte

În zilele noastre, eroii nu mai sunt un mit, se desprind din benzile desenate sau de pe ecrane şi coboră în realitatea cotidiană! Deşi sunt încă la început de drum, micuţii învaţă să acorde primul ajutor. La Iaşi, o asociaţe oferă şansa celor mici să înveţe, prin joacă, cum pot salva o persoană de la moarte.

Priveşte, ascultă şi simte, acesta este primul pas pe care cei mici învaţă să îl facă atunci când întâlnesc o persoană aflată în pericol. O manevră simplă, dar care poate sa facă diferența între viață și moarte.

Printre lucrurile invatate se numără și masajul cardiac. Acesta este momentul cel mai mult așteptat de cei mici pentru că pun în practică tot ce au învațat, pe un manechin.

Copiii sunt de-a dreptul încântaţi că ştiu să acorde primul ajutor. Zece micuţi, cu vârste între 5 și 14 ani, au participat la curs.

"Îmi place sa ajut oamenii și vreau să ajut pe cineva, totusi să nu găsesc victime", spune Maria, o cursantă în vârstă de 14 ani.

Din păcate, sistemul de învăţământ a omis de prea multe ori să includă cursurile de prim ajutor, în programa şcolară.

"Vor învăța să acorde prim ajutor in caz de stop cardio respirator, și de ce nu cum să își acorde singuri primul ajutor daca se julesc când se joaca afara cu prietenii", spune Marius Benchea, Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași.

An de an, zeci de oameni își pierd viața doar pentru că nu a avut cine sa le acorde primul ajutor până la sosirea echipajelor de salvare.

Elevii nu se vor întoarce la școală în septembrie. Monica Anisie, primele declarații despre scenariul pe care-l ia în ca... O asistentă medicală a murit după ce a fost infectată cu noul coronavirus. Colegii ei, semnal de alarmă: ”Virusul este p...
Beneficiile consumului de aloe vera. Ce spun specialiștii
Specialiști spun care sunt beneficiile consumului de aloe vera asupra sănătății tale. Planta...
Horoscopul zilei de 21 martie 2023. Berbecii au nevoie de eliberare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 martie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți la ce le spune...
Parteneri
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x