Antena Căutare

Temperaturi de 30 de grade in vestul si sudul tarii. Vezi prognoza pentru urmatoarele trei zile!

Astazi, temperaturile vor fi, in continuare, de vara. Ziua incepe cu un soare destul de hotarat, dar dupa amiaza, norii vor castiga teren si vor lasa ploi scurte, cu fulgere si tunete, si vant ceva mai agitat pe durata ploilor in special in sud-estul tarii si la munte.





Muntii au vineri parte de vreme calda, dar umeda, cu ploi mai ales dupa amiaza si dupa caderea serii, cand local, aversele cu descarcari electrice si rafale de vant vor cuceri cararile de munte. Temperatura aerului insa nu se lasa, asa ca vara va fi la ea acasa in statiunile montane. De altfel, vremea continua in aceeasi nota si sambata, ca si duminica. Dar, e posibil ca izolat sa cada grindina in weekend. In rest insa, in afara de cateva ploi dupa amiaza, vremea de la munte nu va fi motiv de nemultumire pentru turisti.

Iata ca vara vine si la malul marii. Chiar daca deocamdata vremea nu e tocmai potrivita pentru un bronz pripit, soarele se arata generos peste litoralul nostru, permitand gradelor sa se adune pana la o valoare de 19-21 de grade. Din pacate insa, soarele nu e singurul fenomen din paleta meteo a zilei, asa ca e rost si de cativa stropi de ploaie peste zi. Cat priveste apa marii, e doar pentru curajosi: nu depaste la mal 14-16 grade, dar in weekend temperatura ar mai putea sa creasca usor, odata cu temperatura aerului.

Soarele nu rateaza nici regiunile intracarpatice. Chiar daca spre zona montana nu sunt excluse ploi dupa amiaza, ceva grindina si vant, maximele sunt peste asteptari: de la 23 de grade la Miercurea Ciuc, in Campia de Vest, mercurul va escalada pana la 27-28 de grade frecvent.

Nici sudul tarii nu face exceptie de la tabloul varatic al vremii. Chiar daca mai da si cate o ploaie prin Muntenia, daca nu chiar grindina, in Oltenia e putin probabil, si maximele sunt in tot sudul cat se poate de avansate, cu valori de 27 de grade la Alexandria si Giurgiu pana la 28 la Turnu Severin si Craiova. Dobrogenii pot sa se aleaga cu ceva averse de ploaie cu fulgere si tunete in partea a doua a zilei, dar pana atunci, soarele va aduna in aerul amiezii valori de 21-22 de grade pe litoral si 24-26 de grade in partea continentala.

Moldova a pornit ziua cu soare mult si generos, iar ploile s-ar putea sa mai umbreasca avantul termic doar prin sud. Valorile termice sunt insa si aici mari, cu valori de la 25 de grade la Suceava pana la 27 la Iasi, Vaslui, Focsani si Galati.

Incepem weekendul cu vreme calda si usor instabila. Cu alte cuvinte, sambata ne bucuram la orele amiezii de temperaturi de la 22-23 de grade in depresiuni pana la 28 de grade in majoritatea localitatilor din vestul si sudul tarii, la Oradea, Timisoara, Arad sau Giurgiu, dar cu ploi care se vor porni mai ales dupa masa. Aversele vor prefera in special jumatatea de sud a tarii si muntii, unde vantul va fi si el o idee mai agitat, dar in rest, nu prea ploua.

In Capitala, sambata parcurile vor fi neincapatoare, pentru ca vremea tine partea soarelui, ploile vor astepta caderea serii, iar amiaza va numara 26 de grade.

Vremea nu se schimba semnificativ nici duminica: va fi frumos mai ales in prima parte a zilei, iar norii se vor prezenta la datorie spre seara, cu toate efectele electrice din dotare si cu rafale de vant, in special la munte si doar pe ici pe colo in rest. Temperaturile sunt la fel de mari, de la 22-23 de grade pe litoral la 27-28 de grade in vest, sud si est.

Capitala castiga 1-2 grade duminica, asa ca maxima atinge 27 de grade si in plus s-ar putea sa nu zarim nici un nor de ploaie intreaga zi.

Citeste si Jurnalul

Foto: Intact Images

Comedia "Blonda, chiorul si piticul", interzisa pe Magheru... S-a spanzurat pentru ca i s-a taiat pensia de boala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x