Antena Căutare

Tot mai multi elevi de liceu aleg sa se angajeze pe timpul verii

In timp ce colegii lor se bucura de vacanta si se relaxeaza la soare, alti adolescenti prefera sa munceasca. Tot mai multi elevi de liceu aleg sa se angajeze pe timpul verii decat sa stea pe banii parintilor. Asa mai pun si bani deoparte pentru un lucru visat, iar patronii sunt in culmea fericirii, pentru ca au si ei beneficii.

Joburile preferate de elevi sunt cele de ospatar, vanzator, supraveghetor sau baby-sitter. Cei mai norocosi, pleaca pe litoral, unde hotelurile si terase ii asteapta. Aici, tinerii primesc cazare si masa, astfel incat salariul le ramane complet pentru distractie.

"Acasa nu am ce sa fac. Asa, pot sa-mi fac banii mei, e mai amuzant sa lucrezi decat sa stai acasa. Am timp pentru mai multe lucruri", spune o adolescenta care a ales sa lucreze ca ospatar in aceasta vara.

Desi salariile nu sunt foarte mari, tinerii sunt multumiti pentru ca reusesc sa obtina si bacsis. Patronii sunt si ei fericiti, deoarece pentru fiecare elev sau student angajat primeste de la stat 250 de lei.

Munca nu este deloc istovitoare, spun adolescentii, mai ales ca nu pot lucra mai mult de 3 luni. Din toamna, se vor intoarce in banci cu buzunarele pline.

Elevii care nu reusesc sa se angajeze, pot apela la indemnizatia de somaj, in valoare de 250 de lei pe luna.

FOTO: swparents.com

Pitesti: O cisterna cu pacura a sarit in aer la doi pasi de Rafinaria Arpechim... Incendiu langa sediul de campanie al lui Traian Basescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x