Antena Căutare

Toți ROMÂNII, care au geamuri TERMOPAN, trebuie să știe asta! Ce se întâmplă în aceste zile!

Pe măsură ce trece timpul ferestrele cu geam termopan se lasă și au nevoie de intervenție pentru a nu se degrada. Iar o atenție deosbită au acum, când vine sezonul rece, mai ales că nu ne dorim să avem pierderi de căldură și, implicit, facturi mai mari la încălzire! Dacă ai observat că ferestrele locuinței tale nu se mai închid ca și atunci când au fost montate și că se simte curent în jurul lor, înseamnă că au nevoie să fie reglate!

Cum îți dai seama că ferestrele tale au nevoie de reglaj

Pe masura ce trece timpul, ferestrele cu geam termopan se lasă și își pierd proprietățile.

Dacă și tu te-ai întrebat cum poți să îți dai seama dacă geamurile tale au nevoie de reglaj, ei bine avem pentru tine două soluții extrem de simple. Prima o poți pune în aplicare asezând o lumânare în dreptul ferestrei. Dacă flacăra se mișca necontrolat înseamnă că geamurile tale termopan nu se aliniază corect.

Pe de altă parte, încearcă să pui o foaie de hârtie între deschidere și toc, apoi inchide fereastra si incearca sa tragi foaia. Daca foaia nu întâmpină rezistență și o poți trage ușor, trebuie să îți reglezi ferestrele.

Cum reglez ferestrele de termopan

Vestea bună este că, dacă ai cunoștințele necesare, poți să reglezi singur ferestrele de termopan. Caută bulbul de pe marginea ferestrei și apoi cu ajutorul unei șurubelnițe, încearcă să-l strângi. Astfel vei regla presiunea. Fă această operațiune la toate geamurile ca să te asigură că toate funcționează bine.

Tot din acest orificiu reglezi geamul termopa pentru vara și pentru iarnă.

Dacă lași mereu ferestrele în regim de iarnă, atunci se va forma o presiune ridicată ce va afecta cauciucul de izolare și îl va face să se degradeze mult mai repede. Daca aceasta strangere nu functioneaza cum si-ai dorit, incearca sa schimbi garnitura geamului termopan sau sa ungi balamelele ferestrei cu uleiuri speciale.

Școli închise în București din cauza vremii. Elevii stau acasă toată săptămâna. Când vor recupera cursurile pierdute?... Bombă cu ceas pentru educație. Școlile ar putea rămâne ÎNCHISE și săptămâna viitoare! Motivul nu îl reprezintă vremea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x