Antena Căutare

Tramvaiul 41, suspendat până în septembrie 2019. Trasee alternative pentru bucureșteni

Circulația tramvaiului 41 va fi suspendată în perioada 29 iunie- 1 septembrie 2019, a anunțat STB. Bucureștenii vor avea ca alternativă două autobuze puse în circulație pe ruta tramvaiului 41.

Circulatia tramvaiului 41, oprita

Circulația tramvaiului 41 va fi suspendată în perioada 29 iunie- 1 septembrie 2019, a anunțat STB. Bucureștenii vor avea ca alternativă două autobuze puse în circulație pe ruta tramvaiului 41.

Zeci de mii de bucureșteni care circulă zilnic cu tramvaiul 41, cel care face legătura între Ghencea și Piața Presei, vor fi nevoiți să găsească alternative de transport în perioada 29 iunie- 1 septembrie 2019, când tramvaiul 41 va fi suspendat.

Tramvaiul 41 va fi scos din circulație timp de două luni pentru realizarea unor lucrări la Podul Ciurel, staţia de metrou din Drumul Taberei şi la podul Grant, iar pentru preluarea călătorilor vor fi introduse 50 de autobuze pe două linii navetă, au anunțat oficialii STB.

În ceea ce priveşte fluxul de călători deservit de linia tramvaiului 41, traseul acestei linii este acoperit în prezent de 36 de tramvaie ce asigură o capacitate maximă de peste 7.000 călători pe oră, pe sensul de mers. Dar chiar și așa, tramvaiele 41 sunt pline până la refuz.

Tramvaiul 41, oprit. Linii alternative STB

STB va pune în circulaţie 50 de autobuze pentru preluarea călătorilor, respectiv 641 şi 642, iar dacă acestea nu vor fi suficiente vor fi suplimentate.

„Se vor face două linii navetă de autobuz, una va fi 641, cu 30 de autobuze, care va funcţiona pe întreg traseul liniei tramvaiului 41, de la Ghencea până la Bulevardul Expoziţiei, iar cealaltă va fi 642 cu 20 de autobuze, care va asigura un aport de capacitate pentru tronsonul cel mai solicitat al liniei 41, adică între Drumul Taberei şi Podul Grant. Va fi o linie mai scurtă, dar exact pe zonele cu cea mai mare aglomeraţie zilnică. Din evaluările noastre aceste 50 de autobuze vor fi suficiente, dar în caz de nevoie ele pot fi suplimentate fără probleme”, a explicat şeful STB.

Tramvaiul 41, suspendat. Traseu autobuze 641 și 642

Autobuzul 641, pus în circulație ca alternativă după suspendarera tramvaiului 41 va circula pe traseul Ghencea- Braşov- Pasaj Lujerului, Virtuţii, Şoseaua Crângaşi, Podul Grant (aici în funcţie de cum vor evolua lucrările), Turda, Mareşal Averescu, Mărăşti şi B-dul Expoziţiei.

Autobuzul 642 va avea ca traseu - Valea Argeşului, Drumul Taberei – ramura de sud, Braşov, Pasaj Lujerului, Virtuţii, Crângaşi, breteaua de la Pasaj Grant, cu întoarcere fără staţionare pe Şoseaua Crângaşi.

Tramvaiul 41, înlocuit cu autobuze cu aer condiționat

Deși tramvaiul 41 este utilizat de zeci de mii de bucureșteni zilnic, condițiile de transport pe timp de vară sunt de-a dreptul infernale din cauza lipsei aerului condiționat. Reprezentanții STB susțin că noile autobuze vor avea aer condiționat

„Dacă lucrările ne vor permite tehnic, vom băga în circulaţie un tramvai cu două capete de la Bulevardul Expoziţiei la Podul Grant, vom face şi acest lucru, dacă nu, vom suplimenta aceste linii navetă. Având în vedere cât de important este traseul liniei 41 în acest moment vom face tot posibilul ca autobuzele să aibă aer condiţionat şi confortul cetăţenilor să nu aibă de suferit”, a concluzionat directorul general al STB, Andrei Creci.

Directorul general STB a mai daugat că, dacă va fi nevoie, numărul de autobuze va fi suplimentat pentru a evita paralizarea traficului pe rutele pe care circulă în mod normal tramvaiul 41.

”Am considerat de ajuns 50 de autobuze, să vedem. Dacă nu vor fi de ajuns, le vom suplimenta. Capitala nu va fi paralizată. Acele lucrări trebuie făcute, nu se pot opri. Am reușit să convingem constructorii să le facă în mod simultan, toate cele 3 lucrări să le realizeze în același timp, ca oamenii să nu aibă de suferit și să se oprească doar 2 luni. Mai mult de atât nu am putut face", a mai spus șeful STB.

Ce a putut să spună Loredana Chivu despre cazul micuței Sorina. Asistenta TV a postat un mesaj pe Facebook... O femeie a murit în parcarea unui spital, cu câteva zile înainte de a naște! Soțul îndurerat: ”Auzi frecvent de tragedii...
Ora de vară 2023. Ce decizie a luat Comisia Europeană
Trecerea la ora de vară 2023 se face pe data de 26 martie. Totuși, foarte multe țări din...
Horoscopul zilei de 22 martie 2023. Racii se vor face remarcați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 martie 2023 spune că Racii dau dovadă de putere și perseverență...
Parteneri
Dovlecei umpluți cu legume și cușcuș. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x