Tribunalul Buzău suspendă şedinţele de judecată timp de o oră, zilnic, până la dezbaterea în Parlament a iniţiativei legislative care reglementează pensiile de serviciu

Tribunalul Buzău a decis, vineri, suspendarea şedinţelor de judecată timp de o oră, în fiecare zi, până la dezbaterea în Parlament a iniţiativei legislative care reglementează pensiile de serviciu.

Într-un comunicat de presă remis de conducerea Tribunalului Buzău se arată că decizia de suspendare temporară a şedinţelor, începând din 10 ianuarie, s-a luat încă de la 1 ianuarie, ca urmare a propunerilor legislative de natură să afecteze, potrivit magistraţilor, independenta sistemului de justiţie.

Judecătorii sunt nemulţumiţi de eliminarea pensiilor de serviciu, la fel ca grefierii, care au protestat luna trecută, inclusiv în faţa instanţelor.

Judecătorii consideră că propunerile de eliminare a pensiilor speciale ale magistraţilor şi de plafonare a sporului pentru condiţii vătămătoare de muncă sunt de natură să afecteze independenţa sistemului de justiţie.

Astfel, începând de vineri, s-a decis suspendarea şedinţelor de judecată ale Tribunalului Buzău în intervalul orar 10.00-11.00. Măsura rămâne în vigoare până la data dezbaterii în Parlamentul României a iniţiativei legislative care reglementează pensiile de serviciu.

Vineri, ca urmare a deciziei judecătorilor de la instanţa buzoiană, 8 şedinţe au fost suspendate, în intervalul orar 10-11.00.

Sursa : news.ro

Ultimele știri