Antena Căutare

Un afacerist din Arad a pus bazele unei ferme pisciole populate cu somn african

Oceanele, raurile si lacurile sunt tot mai pustii de la un an la altul, din cauza pescuitului excesiv si a poluarii. Este una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta omenirea. O problema pentru care exista o solutie: fermele piscicole. Tot mai multi romani descopera ca poti face profit, protejand mediul inconjurator. Este si exemplul unui afacerist din Arad, care face bani frumosi cu ajutorul unei specii din indepartata Africa.

Pe ruinele unei foste fabrici de canepa, care avea un put cu apa termala, Ioan Crisan a pus bazele unei ferme piscicole.

N-a fost o investitie mica. A amenajat aproape 50 de bazine, pe care le-a populat cu un peste tot mai cautat in restaurantele din Romania somnul african. O specie fara solzi si cu oase putine.

Carnea acestui peste e mult mai ferma decat crapul. Somnul african are nevoie de ajutor ca sa poata trai in Romania: o temperatura a apei de 26-27 de grade si furajare
In bazinele domnului Crisan inoata acum 70 de tone de peste.

Acesti pesti pot ajunge sa cantareasca pana la 15 kilograme, dar Ioan Crisan ii scoate la vanzare cu mult inainte sa ajunga la aceasta greutate: “Se vand de obicei la doua-trei kilograme in Romania. La doua kilograme se poate aduce intr-un an de zile, la 15 kilograme deja vorbim de doi-trei ani.

Somnul african este vandut in special restaurantelor, cu 10 lei kilogramul.

Un sofer beat din Bistrita Nasaud a accidentat grav un barbat care mergea pe margina drumului... Camelia Potec, implicata intr-un accident rutier soldat cu un ranit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x