Antena Căutare

Un nou an, alte schimbări în şcoli şi universităţi! Ministrul Educaţiei a anunţat ce modificări se vor face în învăţământ

Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, a anunțat că Legea Educației Naționale va suferi modificări în acest an în privința doctoratelor.

Un nou an, alte schimbări în şcoli şi universităţi! Ministrul Educaţiei a anunţat ce modificări se vor face în învăţământ
| www.legestart.ro

Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, a anunțat că Legea Educației Naționale va suferi modificări în acest an în privința doctoratelor.

"Din punctul meu de vedere, nu este deloc oportună niciun fel de nouă lege a educației. (...) Pe parcursul mandatului meu, legea educației este legea 1/2011. (...) Sunt și situații în care va trebui să avem intervenții foarte focalizate pentru a definitiva cadrul normativ necesar pentru doctorate și pentru etică. Va trebui umblat și la legea educației, dar o vom face foarte punctual, neafectând alte zone, foarte chirurgical, astfel încât să răspundem unei nevoi. Sunt patru articole din lege care vor fi schimbate — cele care punctau responsabilitățile asociate validării și atribuirii titlului de doctor. (...) Vor fi modificări punctuale și nu pe alte subiecte. Aceste modificări nu le-aș fi făcut dacă nu erau strict necesare și dacă nu ar fi fost cerute de o situație extrem de neplăcută legată de încrederea în doctoratul din România", a declarat ministrul Adrian Curaj.

El a făcut referire și la raportul unei comisii ministeriale legat de acuzațiile de plagiat, care și-a încheiat activitatea și care face o serie de recomandări.

Uniforma şcolară ar putea fi obligatorie din nou! "În ultimii 25 de ani s-au amplificat discrepanţele între elevi"

"La venirea mea (ca ministru—n.r.) am numit o comisie care mă va ajuta să decid asupra structurării cadrului instituțional și normativ astfel încât problema plagiatului, problema eticii în cercetare să fie abordată potrivit. Vreau să anunț că sunt bucuros, comisia și-a încheiat ieri (sâmbătă—n.r.) activitatea. Are un raport foarte bun, excelent, prin care îmi recomandă transformările legislative necesare pentru a seta cadrul instituțional potrivit astfel încât subiectul de acum să devină un subiect care va genera procesul de transformare de analiză al tuturor cazurilor legate de etică și integritate. (...) O problemă de sistem a necesitat o abordare de sistem, iar pe parcursul săptămânii care începe, voi anunța toate transformările propuse. Cadrul legislativ va fi setat în următoarele săptămâni în funcție de nevoile efective de schimbare, legi, hotărâri de guvern, ordine de ministru", a adăugat Curaj.

El a punctat că în cadrul instituțional și normativ stabilit vor fi tratate toate situațiile independent de poziția celor care au doctorat și vor fi făcute recomandări ca demnitarii, pe perioada mandatului, să se abțină să își susțină doctoratul sau să se înscrie la doctorat.

Sursa: agerpres.ro

Citeşte şi:

Ministerul Educaţiei anunţă că a fost formată o comisie specială pentru manualele şcolare

Ce să pui în cizme ca să nu îți mai înghețe picioarele! Ia o foarfecă și rezolvă problema!... Anunţ surprinzător de la meteorologi: Temperaturile din temometre vor creşte considerabil! Cum va fi vremea în următoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x