Antena Căutare

Un tânăr din Arad a fost condamnat la închisoare după ce a infectat o fată cu HIV. Trebuie sa plătească zeci de mii de euro daune

Un bărbat a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare și plata unor daune materiale și morale  de peste 40.000 de euro, după ce a infectat o fată cu HIV.

Un tânăr din Arad a fost condamnat la închisoare după ce a infectat o fată cu HIV. Trebuie sa plătească zeci de mii de euro daune
Un tânăr din Arad a fost condamnat la închisoare după ce a infectat o fată cu HIV

Un bărbat de 30 de ani a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare de Tribunalul Arad, în primă instanţă şi plata unor daune materiale şi morale de peste 40.000 de euro, după ce ar fi infectat cu HIV o tânără, căreia i-ar fi ascuns faptul că este bolnav.

Sentinţa a fost pronunţată de Tribunalul Arad miercuri: "În baza 354, alin. 1 Cod penal condamnă pe inculpatul ... la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de transmitere a sindromului imunodeficitar dobândit. (...) Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare", se arată în sentinţa pe scurt.

Alertă la Tribunalul Bucureşti din cauza unui inculpat suspectat că ar fi infectat cu coronavirus. Ședințele au fost anulate de urgență

Tânărul trebuie să-i plătească victimei daune materiale de 2.500 de lei, daune morale de 40.000 de euro și o compensație lunară de 1.300 de lei pentru tot restul vieții.

Cazul a ajuns în instanţă anul trecut, în urma unei plângeri penale depuse în ianuarie 2018 de către tânără.

Oana Lăzărescu, avocata victimei, a declarat, joi, că, "sentinţa este una corectă în raport cu întreg probatoriul administrat în cauză".

"Pe tot parcursul procesului, bărbatul a avut o atitudine de nerecunoaştere. Ne bucurăm că s-a ajuns la această sentinţă, care este prima de acest fel dată de vreo instanţă din judeţul Arad şi probabil una dintre puţinele din ţară", a spus Oana Lăzărescu.

Tânărul ar fi contactat virusul HIV în spital, la naştere, în anul 1989.

Coronavirus în România! Șase cazuri de infectare cu Covid-19, unul vindecat. Scade numărul de persoane în carantină

Cazuri de Covid-19 "rezolvate" în România. Alte două persoane depistate pozitiv cu coronavirus s-au vindecat... La revedere, pensii și alocații, pentru românii aflați în carantină, din cauza coronavirusului! Decizie de ultimă oră, l...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x